KO PRODAJE OBALU NA DORĆOLU? (FOTO)

0
82
Doro: Promo

Povodom informacije da se u slobodnoj prodaji u oglasima pojavio deo obale na Dunavu kod Sportskog centra “Milan Gale Muškatirović” i zbog brojnih poziva sugrađana koji su prethodnih dana zvali opštinu s tim u vezi s tim, opština Stari grad želi da saopšti sledeće:

KUĆA ĐURE JAKŠIĆA: Sutra kreće prodajna izložba radova Udruženja žrtava nasilja “Haj’r”

“Opština Stari grad nema nikakve nadležnosti nad zemljištem koje se nalazi u navedenom oglasu, ali u interesu svih građana Beograda od Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije tražimo utvrđivanje svih činjenica u vezi sa ovim slučajem. Potpuno razumemo interesovanje i iznenađenost sugrađana i postavljamo pitanje kako je moguće da se, kako stoji u agencijskom oglasu, prodaje “vodno zemljište na Dorćolu površine 52 ara, dimenzije 130×40 metara”.

FOTO: Halooglasi.com
FOTO: Halooglasi.com

U oglasu stoji i “da je moguća gradnja hotela na vodi, veći plutajući objekat-splav, grad marina, jahting klub, balon hala, akva park i drugi sportski sadržaji”. Prodavac navodi da postoji i “rešenje o vodnim uslovima”, a kao kontakt za prodaju na sajtu “Halo oglasa” navedena je firma “Feniks sistem doo”.

PODSEĆAMO GRAĐANE: Sremska ulica je zatvorena zbog radova do 10. oktobra

U ilustraciji uz oglas vidi se da se radi od rečnoj površini uz obalu na Dorćolu, pa želimo da znamo otkud nekome u privatnom vlasništvu deo reke Dunav, i po kom osnovu on daje u dalju prodaju ovo javno dobro. Očekujemo hitan odgovor nadležnih službi”, rekao je tim povodom predsednik opštine Marko Bastać.

PROVERILI SMO I UVERILI SE – ZIMSKI RED VOŽNJE JE POČEO (BAREM NA PAPIRU) (FOTO)

Inače, posebno zanimljivo je to da od kada je predsednik opštine počeo javno da postavlja pitanja, traži odgovore i insistira na tome da se nadležni i odgovorni za ovo predstave, oglas sa sajta je misteriozno nestao:

FOTO: Halooglasi.com
FOTO: Halooglasi.com

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR