KO SVE MOŽE BESPLATNO U BOTANIČKU BAŠTU?

0
1804
FOTO: Starogradski.com

Botanička bašta “Jevremovac” je jedina u Beogradu koja radi tokom čitave godine. Prošle godine preko 40 hiljada ljudi je obišlo cvetnu oazu u centru Beograda u kojoj se nalazi preko 1500 biljaka.

“I u ovoj godini nastavljamo sa programom besplatnih obilazaka za određene kategorije stanovništva”, kaže za naš portal Olivera Popović, PR Botaničke bašte “Jevremovac”.

PAMETNA PRESA ZA RECIKLAŽU LIMENKI: Komunicira sa korisnicima, najodgovornijima – nagrade! (FOTO)

Svakog dana od 9 do 16 časova (zimsko radno vreme) deca u pratnji roditelja, osobe sa posebnim potrebama i studenti Beogradskog univerziteta mogu besplatno da uživaju u prelepim vrstama biljaka, i sve to u pratnji stručnog vodiča. Botanička bašta Jevremovac je i trudnicama i porodiljama sa bebama do godinu dana omogućila besplatan ulaz.

RUPETINA KOD DOMA ZDRAVLJA: Zabrinuti stariji sugrađani (FOTO)

Za penzionere, osobe starije od 65 godina i “prijatelje bašte”  važi popust tako da za godišnju kartu izdvajaju dve i po hiljade.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Na predlog Josifa Pančića, bašta je osnovana 1874. godine odlukom Ministarstva prosvete Kraljevine Srbije.

AZBUKA STAROG GRADA – J kao “Jevremovac”, spomenik prirode u srcu grada (FOTO)

Godine 1889. godine kralj Milan Obrenović poklonio je imanje, koje je nasledio od svog dede Jevrema, Velikoj školi u Beogradu za Botaničku baštu, ali pod uslovom da se zove “Jevremovac“.

(Starogradski.com)

 

OSTAVI ODGOVOR