LEKCIJE O MUŠKO-ŽENSKIM ODNOSIMA: “Starišani” podučavaju mlade generacije

0
86
FOTO: Promo

Opština Stari grad i Udruženje Donji Dorćol pozivaju mlade Starograđane na umetničko i stvaralačko druženje sa grupom penzionera, entuzijasta, kreativnih i vedrih ljudi – „Beogradskih starišana” koji će izvesti predstave „Ženski razgovori” Duška Radovića i „Kratke priče” Mome Kapora, u nedelju, 26.11. od 18 sati, u klubu „Polet” (Cetinjska 15).

JEVREMOVA 2: Palata na Dorćolu sa bogatom istorijom i poznatim stanarima (FOTO)

Adaptacijom tekstova Duška Radovića i Mome Kapora, u obradi Irene Adamović, „Beogradski starišani” se obraćaju mlađoj publici, koja je tek zakoračila u život u cilju da im ponudi „instant” lekcije iz života, pre svega partnerskog.

Muško-ženski odnosi kakvim ih je predstavio Duško Radović nisu se, niti će se mnogo promeniti uprkos sveopštem napretku civilizacije. Naprotiv, ti odnosi ostaju isti, samo će se o njima pričati na neki drugačiji način, a način na koji će „Beogradski starišani” ispričati svoje dogodovštine vratiće nas u neka davna vremena.

GRADSKA INSPEKCIJA PROTUTNJALA KOSOVSKOM: Oduzeto 700 polovnih knjiga!

„Beogradski starišani” su grupa penzionera, entuzijasta, kreativnih i vedrih ljudi. Njihovo stvaralaštvo, interesovanja i veštine u suprotnosti su sa predubeđenjima o starijim ljudima. Kroz njihove interpretacije osetiće se duh starijih generacija, njihov temperament, moralna načela i zablude, po nešto ćete naučiti a sigurni smo i lepo se nasmejati, poručuju iz Udruženja Donji Dorćol.

ZAVRŠENA OBNOVA SREMSKE? Betonirano, ali izgleda nedovršeno… (FOTO)

Gradska opština Stari grad se odazvala molbi Udruženja Donji Dorćol i pružila svu podršku, obezbedivši prostor za rad i probe, kako bi kreativni „Beogradski starišani” dobili priliku da poklone svoje stvaralaštvo mladima sa Dorćola.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR