LETNJI PROGRAMI ZA MLADE: Pisanje, vajanje, pa čak i heklanje za DŽ

0
98

Kao i svakog leta, Kancelarija za mlade Gradske opštine Stari grad je za stanovnike opštine koji imaju između 15 i 30 godina pripremila besplatne programe. Svestranim mladim Starograđanima koji vole kreativno da se izražavaju na raspolaganju su radionice novinarstva, izrade nakita, kaligrafije, vajanja i heklanja.
Rok za prijavljivanje je 17. jul, a prijave se vrše putem onlajn formulara na sajtu Kancelarije za mlade Stari grad (kzm.starigrad.org.rs).

zagrizi leto

Radionica kreativnog novinarstva
Niz predavanja na temu kreativnog pisanja i novinarstva. Polaznici će naučiti da pišu osnovne novinarske forme – vest, izveštaj, reportažu, intervju, kao i tekstove za onlajn medije, a upoznaće se i sa osnovama istraživačkog i TV novinarstva.

SKADARLIJSKI VREMEPLOV: Povratak u doba kada se na ulicu nije izlazilo bez šešira (FOTO)

Radionica izrade nakita
Mesto na kom će se mladi opustiti, ostaviti brige pred vratima i uroniti u malu oazu kreativnosti i probuditi svoj stvaralački potencijal, životnu energiju i radost kroz stvaranje. Polaznici će imati mogućnost da nauče kako da naprave ogrlicu i narukvicu.

PODIZANJE SPOMENIKA ZORANU ĐINĐIĆU NA STUDENTSKOM TRGU KORAK BLIŽE: Izmeštanje saobraćaja iz Vasine i parking ispod parka

Radionica kaligrafije
Program se sastoji od teorijske i praktične edukacije učesnika o umetnosti lepog pisanja. Savremena kaligrafija koristi se za izradu grafičkog dizajna, logo dizajna, čestitki, pozivnica i sl.

Radionica vajanja
Upoznavanje sa osnovama vajarstva kao disciplinom koja se, u najširem smislu, bavi definisanjem prostora. Polaznicima će se upoznati sa materijalom u kome se rad izvodi, načinom upotrebe materijala, alatkama, a dinamika će biti prilagođena interesovanjima i strukturi prijavljenih polaznika.

U opštini Stari grad se održava edukacija u cilju unapređenja protivpožarne zaštite

Radionica heklanja
Polaznici radionice će imati priliku da nauče osnove heklanja i čitanje šema za heklanje. Prilagođena je apsolutnim početnicima i nikakvo predznanje nije potrebno.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR