MARIJA KOSTIĆ TV LICE SA “SPORT KLUBA”

0
643

Marija Kostic je 32-godišnja novinarka i voditeljka TV “Sport kluba”, Starograđanka, ne smo po mestu rođenja i življenja, već i po svom uverenju i jakom vezanošću za svoj rodni kraj i Dorćol.

Odrasla je i ceo svoj život provodi na Starom gradu na dvostrukoj tromeđi: restorani “Kod Lipe”, “Šumatovac”, “Grmeč” kao i kuće “Politika”, Radio Beograd i opština Stari grad. Kako ističe, na ovom platou je odrasla i često spavala u kolicima dok su je šetali roditelji, kojima je jedna od četvoro dece.

Završila je osnovnu školu “Drinka Pavlović”, zatim Prvu Ekonomsku gimnaziju u Cetinjskoj. Diplomirala je “DIF” na smeru za sportskog novinara. Bavila se plesom, rukometom, plivanjem…

– Sama sam se borila za svoje “parče sreće u životu”. Konobarisala po kafićima da bih plaćala školarinu za fakultet, a sedam godina sam radila na prekookenatskom brodu, takođe kao kelnerica – kaže Marija Kostić koja je bila i lični sekretar direktora “Gorenja”, da bi se konačno zaposlila na TV “Sport klub”, kući kojoj je verna već 10 godina gde radi kao prezenterka, novinarka, voditeljka programa i vesti…

Mariija je i samohrana majka dvogodišnje Magdalene. Tako je i sama svoj kozmetičar i mastor u kući koji radi sve muške poslove. Sa ćerkicom koja je bukvalno prohodala preko puta “Politike”, često provodi slobodno vreme po parkićima. Idu u  Pionirski park, a tu je i Kopitareva gradina koja joj je najbliža. Kalemegdan se podrazumeva.

_MG_6683_pp_resized

Od problema na opštini sa kojima se suočava, jedino ističe komunalne poteškoće u vidu kučećih izmeta na koje često “naleću” ona i ćerka u Hilandarskoj ulici… i svesna je da je teško naći pravo rešenje.

– Iako sam imala priliku da ostanem da radim u Americi, u Njujorku, jednostavno, ne mogu bez Beograda, Srbije. Najviše izlazim po Dorćolu, a otvoreni bazeni na SRPC “Milan Gale Muškatirović” su mi kao drugo more, naročito od kada su renovirani i zaista napravljeni tako da mogu svi da uživaju. To je prava “oaza mira”. Obožavam Bajloni pijacu koja je moje omiljeno mesto za jutarnje razgibavanje! – iskrena je naša sagovornica.

Marija je dobro upoznata sa svim pogodnostima koje opština Stari grad obezbeđuje svojim stanovnicima. Kako ističe, njeni roditelji su penzioneri i vlasnici Starogradske kartice i koriste besplatne programe: časove joge, plivanje na “Galetu”, te idu na izlete u organizaciji opštine…

OSTAVI ODGOVOR