MESTO GDE SE MOGU USVOJITI KUCE, MACE I OSTALI LJUBIMCI

0
723
FOTO: Starogradski.com

Zahvaljujući saradnji sa Vesnom Prokopljević iz Draževca koja drži prihvatilište za pse, Starograđani su, samo prošlog meseca udomili više desetina kuca, maca i ostalih kućnih ljubimaca, koji su pre dolaska u prihvatilište bili napušteni. Štand za usvajanje ljubimaca se trenutno nalazi na Trgu Nikole Pašića (kod spomenika), a pre toga čitavih mesec i po dana je bio kod SRPC “Milan Gale Muškatirović”.

STARI GRAD U CENTRU REKONSTRUKCIJA: Za ulice ima, zgrade još na grbači stanara (FOTO)

Nevladina organizacija “Prihvatilište Draževac” već više od dve godine drži štandove na teritoriji Starog grada. Pored kuca i maca, oni poseduju i morske prasiće, patuljaste zečeve, a u Draževcu imaju i  magarce, ždrebe, vevericu i gikona i agamu…

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

– Ovde sam došla kako bih skupila prilog za lečenje i pomoć za više od 300 napuštenih životinja koje držim u svom dvorištu i o kojima brinem jer među njima je najveći broj invalidnih pasa koji se pokreću putem kolica – kaže Vesna Prokopljević.

Štan na Trgu Nikole Pašića radi od ponedeljka do četvrtka, od 11 do 21h, a drugi štand se nalazi na Novom Beogradu, ispred “Pet centra”, u ulici Milutina Milankovića, kod “Buvljaka”. Tu se petkom, subotom i nedeljom od 9-21h prikuplja pomoć od građana za životinje, pošto, iz ove organizacije tvrde da od države ne dobiju nikakvu pomoć.

PONOVO SADILI BILJKE I OGRAĐIVALI BAŠTICE: Opština Stari grad u akciji ozelenjavanja (FOTO)

– Kućni ljubimci se mogu usvojiti besplatno uz odgovorno vlasništvo i potpisivanje ugovora koji im kasnije omogućuje da obiđu tu životinju, a da se ne bi ponovo našla na ulici. Tako udomljena ona je stalno pod nadzorom udruženja tako da u svakom momentu znamo kako joj je, a u slučaju loših udomljavanja, životinja se oduzima – završava naša sagovornica koja životinje voli od detinstva, a od pre osam godina se intenzivno se stara o napuštenim ljubimcima.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na Facebook stranici Prihvatiliste Drazevac ili direktno na štandovima.

PROBLEMI SA VETERINARSKOM INSPEKCIJOM

– Na početku našeg rada je sve bilo u redu ali u poslednje vreme imamo velikih problema sa veterinarskom inspekcijom koja je htela našu imovinu, moje nasleđe, da pretvori u nekakve objekte za životinje. Čija je ideja ne znam? Po Statutu koji mi je dat iz APR-a, ja u svoj prostor mogu da smeštam, zbrinjavam, hranim i lečim životinje, a sve su vakcinisane, sterilisane. Teraju me na neku novu registraciju pri Ministarstvu. Zašto ako sam već registrovana? Pa ja a radim posao Veterine Beograd, a za to nemam nikakvu naknadu niti sam tražila… Umesto da me poštuju i doniraju, ja plaćam kontejner za izmet 4000 dinara mesečno a imam čak i propisanu ogradu u dvorištu, visoku 2 metra. Ja sam preko 700 životinja udomila a preko 300 imam trenutno u svojoj kući – ogorčena je na odluke i reakcije nadležnih gospođa Prokopljević.

(starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR