NA STARI GRAD STIŽU RECIKLAŽNI KONTEJNERI: “Gradska čistoća” raspisala konkurs za 202 nova podzemna reciklažna kontejnera

0
190
FOTO: Starogradski.com

Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća” raspisalo je konkurs za postavljanje 202 nova podzemna reciklažana kontejnera. Planirano je da budu postavljeni na mestu već postojećih betonskih kaseta i biće namenjeni istovremenom prihvatu više vrsta materijala, stakla, plastike, tekstila i kartona.

“Kontejneri se ugrađuju u betonske kasete postojećih podzemnih kontejnera za odlaganje komunalnog otpada”, piše u konkursnoj dokumentaciji.

POLICIJA STIŽE U ŠKOLE NA STAROM GRADU? Đake očekuju časovi o prevenciji nasilja, narkomaniji i alkoholizmu, kao i o bezbednosti na internetu

“Posude treba da budu dve trećine ukopane u zemlju, a nadzemni nivo treba da bude visok oko metar. Boja poklopca nadzemnog dela treba da bude po zahtevu investitora tako da ga opredeli za vrstu otpada koji se želi sortirati i razvrstati. Takođe, mora biti nepropusiv za prodor atmosferske vode, kao i otporan na koroziju.”

U konkursnoj dokumentaciji, takođe, stoji da mora da bude prilagodljiv osobama sa invaliditetom i deci.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Kako kažu iz “Čistoće”, prema dugoročnoj strategiji, u planu im je da najpre poprave stanje postojećih podzemnih kontejnera.

“Na nekim mestima je lakše postaviti nadzemne, a na nekim lokacijama više odgovaraju podzemni”, kažu iz “Čistoće”.

OTVORENI ŠAHTOVI: Budite oprezni u šetnji starogradskim ulicama (FOTO)

“Projektom ćemo rešiti taj problem od centra grada ka periferiji, a prvo moramo da rešimo ove dotrajale. Negde ćemo zatvarati i postavljati obične kante, dok će na nekim, gde je, recimo, jedan podzemni, širiti sa više, ako odgovara takva vrsta posuda”, objasnili su nadležni iz “Čistoće”.

PITI ILI NE PITI: Da li bezbedno piti vodu sa česama i izvora na Starom gradu?

Ono što nas je posebno obradovalo jeste činjenica da je Stari grad svakako u planu za ovaj projekat, tako da uskoro možemo da očekujemo nove podzemne kontejnere za odlaganje otpada.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR