NAJAVLJENA REKONSTRUKCIJA DUŠANOVE I DŽORDŽA VAŠINGTONA: Bez staza za bicikliste (FOTO)

0
541
FOTO: Starogradski.com

Svakodvevna slika saobraćajnih gužvi, građevinske mašine i putari koji okupiraju ulice i trotoare glavnog grada biće naša realnost i narednih godina. Kako su najavili gradski čelnici, Beograd tokom 2018. godine čeka veliki posao kako bi „naš glavni grad postao moderna evropska metropola, komforna za svoje građane”.

FINI RADOVI U SREMSKOJ: Beograd put popunjava rupe (FOTO)

Proteklih nedelja završeni su glavni radovi na rekonstrukciji Slavije, Bulevara oslobođenja i Ruzveltove ulice. Priznajemo, već smo zaboravili saobraćajni kolaps koji nas je pratio od povratka sa letnjih godišnjih odmora do pre neki dan. Lakše se diše, iako su radovi na rekonstrukciji Brankovog mosta u punom jeku, a na Kosančićevom vencu polako jenjavaju, i ulaze u završnicu.

GRADONAČELNIK NAJAVIO “BEOGRADSKU ZIMU”: Brojni praznični programi na Starom gradu

Obnova glavnih gradskih saobraćajnica je neophodna jer su beogradske ulice dobrano dotrajale i propale. Najbolja potvrda ovih navoda je „hit slika”, već danima kruži internetom i društvenim mrežama, sa automobilom koji je bukvalno propao u rupu koja se pod njim otvorila na sred kolovoza!

Šta očekuje Beograđane i naš grad u novoj godini? Gradski menadžer Goran Vesić najavio je uređenje Trga republike, izgradnju četiri podzemne garaže u centru, prva je na Studentskom trgu, rekonstrukciju čitavog poteza od Ruzveltove, 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona, Cara Dušana sve do Kalemegdana, zatim rekonstrukciju Nušićeve ulice, kao i kompletne Ulice kneza Miloša, gde će biti garaže duž cele ulice sa više od 450 novih parking mesta. U planu je i tunel između Save i Dunava, a najkasnije 2020. godine počinje izgradnja metroa!

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Svakako da Beograđani žele da naš grad liči na evropske prestonice, kao i da znaju da se u gradu dosta toga uradilo i obnovilo, ali su svesni i činjenice da se sadašnjim gradskim vlastima nekako žuri da otvore što više gradilišta pred prestojeće lokalne izbore.

Ovih dana smo svedoci da se uz najavljenu rekonstrukciju Dušanove, glavne dorćolske saobraćajnice, vodi i polemika da li je baš sve što se radi i što će se raditi – transparentno, po planu, kako je najavljeno ili drugačije!?

BASTAĆEV PLAN ZA BEOGRAD: Ukinuti Komunalnu policiju, Infostan i Gradsko stambeno!

Naime, kako piše današnja „Politika” glavni gubitnici najavljenje prolećne rekonstrukcije „od Ruzveltove do Tadeuša Košćuška” biće biciklisti koji ostaju bez staza.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Nakon radova na ovoj starogradskoj „žili kucavici” dobićemo „pet saobraćajnih traka za oba smera s tim što će autobusi i automobili moći da se kreću po tramvajskim šinama i neće biti prostora za vlasnike dvotočkaša uprkos ambicioznom planu da u starom delu grada bude više od 100 kilometara biciklističkih staza”, pišu najstarije dnevne novine na Balkanu.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR