Najlepši balkon Starog grada nalazi se na Terazijama, a o njemu brine Udruženje filmskih umetnika Srbije

0
518

Akcija „Za zeleniji Beograd“ u organizaciji JKP „Zelenilo-Beograd“ traje već 33 godine i postala je tradicionalana. Cilj akcije je razvijanje pozitivnog odnosa prema zelenilu kod građana, koji će na ovaj način doprineti stvaranju zdrave životne sredine, a samim tim i zelenijeg i lepšeg Beograda, objavljno je na sajtu opštine Stari grad.

Izbor najlepših prostora vršio se u sedam kategorija:
1. Najlepša zelena površina oko stambene zgrade
2. Najlepša zelena površina ispred poslovnog objekta
3. Najlepši balkon
4. Najlepša okućnica
5. Najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta (letnja bašta)
6. Najlepše školsko dvorište
7. Najlepše zelenilo oko predškolske ustanove

Na teritoriji opštine Stari grad u dalji krug gradskog takmičenje prošli su učesnici iz prve tri  kategorije.

U najužem centru grada, na adresi Terazije 26, nalazi se balkon Udruženja filmskih umetnika Srbije koji je pridobio pažnju kako svakodnevnih prolaznika, tako i članova komisije koja je izabrala isti za učešće na gradskom takmičenju.

Kako ističu iz udruženja, kontinuirano ubiraju komplimente u vidu ogromnog broja uperenih fotoaparata, kako Beograđana tako i turista koji neretko uzviknu kako je divan balkon, a za održavanje ove male zelene oaze najviše su zaslužne Maja Mihailović i Snežana Gaon.

,,Inicijator ove ideje bio je predsenik našeg udruženja Milan Knežević pre 2 godine, ali nam nagrada nije bila bitna, jer smo svi ljubitelji cveća i to radimo iz zadovoljstva“, kaže Mirjana Bošković iz Udruženja filmskih umetnika Srbije.

4

 

JKP „Zelenilo-Beograd“, zajedno sa učesnicima, ovom akcijom daje primer kako se treba odnositi prema okolini u kojoj živimo kroz podizanje ekološke sveti građana.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR