NASTAVLJA SE REVITALIZACIJA FASADA NA STAROM GRADU: Centralna gradska zona sa još 17 presvučenih zdanja (FOTO)

0
327
Stara fasada u Brankovoj; FOTO: Starogradski.com

Gradska uprava nedavno je zatvorila javni poziv izvođačima za narednu fazu rekonstrukcije fasada u centralnoj gradskoj zoni.

U ovoj etapi radovi se sa Kosančićevog venca i iz Karađorđeve sele u Brankovu ulicu, gde će prvo biti rekonstruisane fasade na parnoj strani ulice koja pripada opštini Stari grad.

Nazire se rešenje za zgradu Beobanke na Zelenom vencu: NEMAČKI “ŠTATVERK” RASPISAO KONKURS ZA IDEJNO REŠENJE BALKANSKOG EKO-CENTRA (FOTO)

Osim niza od jedanaest zgrada u Brankovoj ulici, biće obnovljeno još nekoliko objekata u okviru drugih zaštićenih celina.

TRIDESET GODINA OD OTVARANJA PEŠAČKE ZONE U KNEZ MIHAILOVOJ: “Ruski car“ po ugledu na bečke zgrade sa restoranima u prizemlju (FOTO)

Novu fasadu dobiće dve zgrade u Pop Lukinoj 1b i 3-5, dve zgrade na uglu Bulevara despota Stefana 10 i Braće Jugovića 21 (zgrade dijagonalno od Doma Vojske), kao i zgrada Džokej kluba u Gračaničkoj ulici 18, koja je zaštićena zakonom kao spomenik kulture.

Stara fasada u Pop Lukinoj; FOTO: Starogradski.com
Stara fasada u Pop Lukinoj;
FOTO: Starogradski.com

Javno otvaranje ponuda održano je 15. septembra, a stručna ocena pristiglih ponuda biće završena u roku od 25 dana od tog datuma.

JOŠ JEDAN PROBIJEN ROK: Radovi na popločavanju Zetske ulice ipak do 31. oktobra (FOTO)

To znači da će izvođači na rekonstrukciji biti poznati sredinom oktobra i da bi radovi mogli da krenu ubrzo nakon toga.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR