NEMA ŠTRAJKA U STAROGRADSKIM ŠKOLAMA: Prvi septembar počinje punim fondom časova, u trajanju od 45 minuta

0
148
FOTO: Starogradski.com

Stigao nam je i prvi septembar, što za đake znači povratak u školske klupe, a za prosvetare, nažalost, kao i prethodnih godina, nezadovoljstvo materijalnim položajem. Upravo zbog su najavili štrajk, što je maltene postala i tradicija.

AZBUKA STAROG GRADA – LJ kao “Konak knjeginje Ljubice”, bajkovita rezidencija Obrenovića (FOTO)

Prema najavama koje stižu iz četiri sindikata, časovi prvog školskog dana  će u više od 750 škola trajati 30 munuta, a akva je situacija u starogradskim školama, proverili smo obilazeći ih poslednjeg dana raspusta.

“Za nas je školska godina već počela. Uveliko se spremamo za naše učenike već od 20. avgusta”, kaže za Starogradski direkrorka Osnovne škole “Dragan Kovačević”, Silvana Plavšić. Inače, ova škola je specifična jer nju pohađaju deca sa oštećenim vidom.

Kralj Petar Prvi deca u klupama
FOTO: Starogradski.com

“Uzimajući u obzir upravo probleme sa kojima su suočeni naši učenici, naša škola nikada nije štrajkovala, pa se tako ni ove godine nećemo priključiti štrajku”, ističe direktorka Plavšić.

MURAL “BORBA, ZNANJE, JEDNAKOST”: Podsticaj mladima da se bore za svoja prava i poziciju u društvu (FOTO)

Najstarija osnovna starogradska škola “Kralj Petar Prvi” ove godine dočekuje tristotu generaciju prvaka. Iz sekretarijata škole  poručuju da je sve spremno i da njihov kolektiv neće štrajkovati. Da štrajka u starogardskim školama neće biti potvrdili su nam i iz Prve ekonomske škole, Tehničke škole “Drvo art”, Trgovačke…”Skadarlije”, kao i Osnovne škole “Braća Baruh”. Jednom rečju štrajka u osnovnim i srednjim starogrdskim školama na teritoriji opštine Stari grad neće biti.

ZAVRŠENA NOVA TERETANA NA 25. MAJU: “Poslastica” na otvorenom za ljubitelje zdravog života (FOTO)

Ostaje nam da im u ime našeg portala poželimo uspešnu školsku godinu i srećan polazak u školu!

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR