OPREZ!!! RUPA NA PRILAZU KONTEJNERU NA 25. MAJU: U “Čistoći” kažu da ne odustaju od podzemnih kontejnera (FOTO)

0
98
FOTO: Starogradski.com

Starograđanima koji žive na takozvanom 25. maju, ovih dana prave muke zadaje jedan od čuvenih podzemnih kontejnera.

Postavljeni su da bi olakšavali ceo sistem i, ako ništa drugo, neutralisali miris đubreta, dok ga nadležni ne pokupe i odnesu na deponiju, međutim jedan od njih na 25. maju je tu funkciju izgubio u potpunosti.

Vratanca se zatvore samo ako neko dobro “pogura”, a limeni deo koji okružuje kontejner je potpuno propao. Jedan deo je zakrivljen, tako da čovek ili dete vrlo lako mogu da se ogrebu, pa čak i ozbiljnije povrede, a znamo da to odmah znači odlazak kod lekara i primanje antitetanusa.

JEDAN OD NAJSTARIJIH HOTELA U GRADU POD REKONSTRUKCIJOM: Za par meseci 100 novih soba (FOTO)

Međutim, nije ni to ono što je najgore. Da biste uopšte prišli samom kontejneru, morate dobro da pripazite, jer postoji ozbiljna mogućnost da se povredite. Vi ili, ne daj Bože, vaše dete. Još ako imate nekog manjeg psa… možete slobodno da računate da ćete morati da zovete nadležne službe da ga izvuku sa gomile đubreta i kesa koje nalaze nekoliko metara ispod zemlje, jer na prilazu ka kontejneru postoji rupa.

Tako je, ne rupica, ne rupičica, nego rupa. Onako, pristojne veličine.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

U razgovoru sa PR-om “Gradske čistoće” saznali smo da je zamena podzemnih kontejnera koji su prvi put postavljeni 2011. godine već uveliko u toku i da grad trenutno vodi spor sa prethodnim dobavljačima, jer su oni bili jako loši i neefikasni.

“Novi podzemni kontejneri su već po materijalu bolji, stabilniji i sigurniji, a rade na nožni pogon. Nema polutke, odnosno onog kruga. Mnogo su bolji i bezbedniji. Ne odustajemo od tih podzemnih, jer su bolje rešenje, pogotovo za centar grada. Veće su te rupe dole, nema raznošenja đubreta”, ljubazna je Milica iz “Čistoće”.

KADA VREME STANE: Javni satovi – od mesta susreta, do prašnjavog zaborava

Na naše pitanje kojim redom se vrši zamena podzemnih kontejnera, Milica Janković odgovara da oni to aktivno rade već poslednjih godinu dana, da su skoro svugde stari zamenjeni i da se zamena radi po prioritetima, ili po prijavi građana.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

“Promenjeno je preko 200 podzemnih kontejnera i, naravno, biće promenjeni svi do jednog”, rekla nam je Milica Janković, PR “Gradske čistoće” i naglasila da Starograđani do kraja nedelje mogu da očekuju popravku ovog spornog podzemnog.

TURISTI KOD NAS PRVI PUT OSETE MIRIS VOĆA: Beogradski suveniri – od rakije u tubi do knjiga Ive Andrića

“To su jako skupe nabavke i ne znamo još uvek kojim tempom će svi redom biti zamenjeni, ali ono što za sada, svakako možemo da uradimo jeste da ovaj problematičan popravimo, barem za toliko da bude u funkciji kako treba”, zaključila je Milica Janković za Starogradski.com.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR