Opština raspisala konkurse za najbolju – kratku priču, fotografiju, rok i pop pesmu i rad iz likovne umetnosti

0
247
FOTO: Starogradski.com

U susret „Jevremovoj ulici susreta”, opština Stari grad je odlučila da pozove mlade i talentovane Starograđane da daju svoj kreativni doprinos i tako se uključe u ovu tradicionalnu manifestaciju, kojom se svake godine pred Uskrs obeležavaju Dan opštine i starogradska slava Cveti.

Opština Stari grad je, sa tom namerom, 30. januаra raspisala četiri javna poziva talentovanim sugrađanima, od 15 do 35 godina starosti, za učešće na konkursima za izbor najbolje „kratke priče” na temu „osmeh”, rada iz likovne umetnosti, naj fotografije, takođe, na temu „osmeh”, i naj pesme za rok i pop muziku.

Javni pozivi, koji su su objavljeni na www.starigrad.org.rs, otvoreni su kako se navodi 40 dana, tačnije, rok za prijave je 10. mart ove godine.

PROGRAM NEFORMALNOG OBRAZOVANJA MLADIH „Tvoja šansa”

Kako nam je rečeno u opštini, svi talentovani Starograđani koji žele da učestvuju na konkursima treba da znaju da moraju da ispune nekoliko opštih, rekli bismo birokratskih, ali po zakonu opravdanih zahteva: da su državljani Srbije sa prebivalištem na Starom gradu. Takođe, propisana zakonska procedura nalaže da se uz prijavu prilože i dokazi o ispunjavanju uslova iz javnog poziva, a to su izvodi iz matičnih knjiga – državljana i rođenih, dokaz o prebivalištu na Starom gradu, ili fotokopija lične karte. Kad je tako zakonom propisano onda nije teško da se ispoštuje!

Prijava se podnosi na Prijavnom obrascu koji možete da preuzmete na opštinskoj Pisarnici, u Makedonskoj 42.

Ipak, obratite pažnju i pročitajte nastavak naše priče pre podnošenja prijave pošto se radi o četiri javna poziva, jer pored opštih za svaki konkurs postoje i posebni uslovi.

AMERIČKI AMBASADOR DAO KRV U OPŠTINI STARI GRAD: “Ovo je najlakši način da nekome poklonite nešto” (FOTO)

Ako konkurišete „za kratku priču“, treba da znate da vaš rad na temu „Osmeh”, mora biti otkucan, odštampan i priložen i u elektronskoj formi na CD-u, a folder svake priče treba da sadrži: ime i prezime autora, naziv.

Sve to lepo sa prijavom spakujte u koverat i podnosite na opštinskoj pisarnici ili pošaljite kao preporučenu pošiljku na adresu: Gradska opština Stari grad, „ZA KONKURS ZA KRATKU PRIČU“, Beograd, Makedonska broj 42,  u zatvorenoj koverti sa naznakom: „NE OTVARATI“, i sa podacima o učesniku, na poledjini koverte.

U ovom slučaju stručni žiri će u roku od 15 dana izabrati tri najbolja rada, utvrditi rang listu učesnika, i sve objaviti na web stranici opštine, navodi se u javnom pozivu.

Kada se prijavljujete za likovnu umetnost, prijava sa radom, narezanim i na CD-u, podnosi se sa naznakom „za KONKURS ZA KATEGORIJU LIKOVNA UMETNOST“, i naznakom „NE OTVARATI“, takođe sa podacima o učesniku konkursa popunjenim na poleđini koverte.

Stručni žiri će izabrati najradove, a autore očekuju nagrade i samostalne izložbe u Ustanovi kulture „Stari grad“ u okviru „Jevremove ulice susreta“.

Učesnici konkursa za FOTOGRAFIJU uz prijavu podnose crno bele ili kolor fotografije na temu „OSMEH”. Dimenzije digitalnog zapisa jedne fotografije ne sme da bude veća od 20 MB (JPG u maksimalnom formatu kompresije). Izrađene fotografije treba da budu 297×420 (A3 format) ili 210×297 (A4 format). Folder svake fotografije treba da sadrži: ime i prezime autora i naziv fotografije. Prijave, sa radom, narezanim i na CD-u podnose se na pisarnici ili preporučeno poštom na istu adresu „za KONKURS ZA FOTOGRAFIJU“,na zatvorenoj koverti sa naznakom „NE OTVARATI“, i uobičajenim podacima o učesniku na poleđini.

Stručni žiri će proglasiti najfotografije, autorima slede nenovčane nagrade, a izabrane fotke će se naći na izložbi naj fotografija.

Rok i pop muzičari svoje pesme, takođe, na narezanom na CD-u, podnose istim putem, ali sa naznakama „KONKURS ZA ROK I POP MUZIKU“, takođe u zatvorenoj koverti sa naznakom: „NE OTVARATI“, i podacima o učesniku.

Stručni žiri će izabrati tri najbolje pesme za koje će biti obezbeđene nagrade i mini koncert u okviru „Jevremove“ na Cveti – Dan i slavu Starog grada.

Sve nagrađene radove, fotografije i pesme starogradska opština će koristiti u promociji „Jevremove ulice susreta“, sa isticanjem autora, što je najbolji način da se ovi talentovani i mladi ljudi predstave Starograđanima i brojnim posetiocima ove, sada već tradicionalne urbane manifestacije sa prepoznatljivim starogradskim „šmekom”.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR