OSMOSPRATNICA UMESTO RUŠEVINE: Javni uvid u Plan detaljne regulacije za blok između ulica Džordža Vašingtona, Despota Stefana i Cetinjske (FOTO)

0
310
FOTO: Starogradski.com

Obavestili smo vas da je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove pozvao građane na rani javni uvid u Plan detaljne regulacije za blok između ulica Džordža Vašingtona, Bulevara despota Stefana i Cetinjske, koji traje od 5. do 19.juna ove godine.

Kako su gradski urbanisti naveli „rani javni uvid” može se obaviti svakog radnog dana od 9 do 18 časova, a utorkom i četvrtkom, od 12 do 18 sati, informacije o predloženim rešenjima davaće i predstavnik obrađivača plana!

Kakva se to čorba krčka u loncu gradskih urbanista za građane Despota Stefana, Džordža Vašingtona, Cetinjske i okolnih ulica!?

Zato nam nije bilo teško da u utorak 13. juna prošetamo do zgrade Gradske uprave u 27. marta kako bismo se uverili da li je tako i da bismo kao zainteresovani građani saznali šta nam to pripremaju gradski urbanisti.

U suterenu na sve strane panoi sa urbanističkim planovima iz različitih delova Beograda. Zatekli smo službenicu sekretarijata, koja je pored panoa sa planovima trougla Despota Stefana – Cetinjska – Džordža Vašingtona, nešto objašnjavala dvojici sugrađana. Jednom stanaru iz Dž. Vašingtona 24 i komšiji iz Despota Stefana 33, Negoslavu Pejoviću.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Reporter portala Starogradski.com se uključio sa pitanjima “ko gradi, šta se gradi, na kojoj parceli, zašto izrada detaljno plana za ceo blok zgrada…itd!?” Pomalo zatečena, službenica nije imala odgovor jer, kako je rekla “samo službeno menja odsutnu Mariju Radovanović iz Urbanistiq-a, firme koja je angažovana da izradi Plan detaljne regulacije”. Radovanovićeva je nažalost bila na važnom sastanku, ali se na naše insitiranje, ljubazno odazvala na telefonski poziv službenice sekretarijata i zamolila nas da ponovo u četvrtak u 16 časova budemo na ovom mestu, kada će i ona biti tu, kako bi nam pružila sve potrebne informacije i saslušala stanare i njihove sugestije.

U telefonskom razgovoru potvrdjeno nam je da se Plan detaljne regulacije radi na inicijativu “Dijagoninvesta” iz Novog Sada, investitora koji je zainteresovan da gradi poslovno-stambenu osmospratnicu, sa podzemnom garažom (P+8) na parceli koja obuhvata kućne brojeve od 18 do 22 u Ulici Džordža Vašingtona. Trenutno, na toj lokaciji su stare, napuštene i polusrušene kuće, utvrdili smo kada smo posetili ovu lokaciju.

MOŽETE LI DA ODOLITE LUBENICAMA ILI IH PAZARITE ZA 800 DINARA? Priče s Bajlonijeve pijace (FOTO)

O drugim detaljima možete saznati više u četvrtak od 16 časova. Vaše prisutvo, poštovani sugrađani je važno jer smo sigurni da samo od građana koji žive u ovom kraju urbanisti mogu da dobiju puno korisnih informacija, posebno za uređenje javnih površina, ili unutrašnjih dvorišta, koje su od opšteg interesa za Starograđane ovog dela centralne gradske opštine.

Svakako da bi najbolje bilo kada bi se interesi investitora ove tržišne gradnje poklopili sa potrebama lokalne zajednice u cilju podizanja kvaliteta života sugrađana, funkcionalnijeg i lepšeg izgleda ovog oronulog dela Ulice Džordža Vašingtona.

Portalu Starogradski.com je potvrđeno da posle ranog javnog uvida sledi, po prispeću vaših predloga i sugestija, dorada plana, potom faza Javnog uvida u Plan detaljne regulacije. Tek nakon toga treba da se ide na njegovo usvajanje u gradskoj skupštini.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Da bi se čuli predlozi i sugestije sugrađana iz bloka između ulica Džordža Vašingtona, Bulevara despota Stefana, Cetinjske i okolnih ulica važno je da njihovi predstavnici budu u četvrtak, 15. juna, od 16 časova u Sekretarijatu za urbanizam u Ulici 27. marta 43-45, u sali 2 u suterenu, i da dobiju sve potrebne informacije o sadržaju plana koji za potrebe investitora radi firma Urbanistiq.

JOŠ SAMO NEKOLIKO DANA DO OTVARANJA BAZENA NA DORĆOLU: U petak besplatno kupanje, a tokom sezone popusti!!!

Predlozi i mišljenja na planirana rešenja, u pisanoj formi, prema uslovima ranog javnog uvida, dostavljaju se Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, Beograd, Kraljice Marije 1, do 19. juna tekuće godine!

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR