OTPAD SA PRUGE NA “25. MAJU” JOŠ UVEK NIJE UKLONJEN: Posle pet meseci i uveliko probijenog roka Dorćolcima đubre pod prozor (FOTO)

0
132
FOTO: Starogradski.com

Iako su nadležni iz “Železnica Srbije” obećali da će otpad “Beograda na vodi” sa dorćolske pruge izmestiti do kraja aprila i iako taj rok nije ispoštovan, početkom juna smo se svi ponadali da je rešenje ipak na pomolu, jer se tada na samom terenu našla mehanizacija koja je danima uklanjala korodirane šine, pruge, gvožđe i sve ono što se tu nagomilalo.

STRPITE SE JOŠ MALO: Odnošenje otpada sa pruge na 25. maju još uvek traje (FOTO)

Međutim, ni tri meseca nakon roka, a dva nakon što su krenuli da “delaju”, problem ipak nije rešen. Barem ne do kraja.

Naš fotoreporter je obišao “25. maj” i samu prugu i tamo zatekao gomilu gvozdenih kompozicija, kao i nagomilanih šrafova koje možete pronaći na svakih nekoliko metara.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Sve je to prilično uočljivo, kao i činjenica da mehanizacije, na licu mesta, više nema.

U prvi mah se moglo pomisliti da su nadležni napravili pauzu zbog tropskog talasa koji je prethodnih dana pogodio naš grad, ali nam je sa padom temperature postalo jasno da, ipak, nije to u pitanju.

ISTINA O BROJU VAKCINISANE DECE NA STAROM GRADU: Prošle godine 95% mališana primilo vakcine do polaska u školu! (FOTO)

Pozvali smo “Železnice Srbije” i nakon više pokušaja, uspeli da dobijemo odgovor i objašnjenje.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Naime, kako su nam iz ove institucije rekli, oni su nadležni za održavanje pruga, što znači da je na njima da se pobrinu da one budu bezbedne i da funkcionišu kako treba, a kada je u pitanju otklanjanje otpada sa “25. maja”, ono je završeno.

PARK KOD SKUPŠTINE DOBIJA NOVO RUHO: Građani zadovoljni, ali traže još!!! (FOTO)

Na naše iznenađenje i pitanje kako je moguće da je završeno kada dole i dalje stoji gomila metalnih konstrukcija, odnosno delova šina, kao i šrafova, objašnjeno nam je da su oni iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobili nalog da na Makiš odnesu samo pragove, ali ne i metalne konstrukcije.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Logično se nametnulo pitanje, šta će biti sa ostalim otpadom?

“Trebalo bi da se održi tender kojim će se odlučiti o daljoj sudbini šina. Da li će se prodati, ili šta…” nejasan je odgovor nadležnih iz “Železnica Srbije”.

Dakle, Dorćolci, ono što je najbitnije jeste da metalne konstrukcije koje su tu ostale nisu kancerogene, barem nadležni tako tvrde. Jeste da estetski nije lepo, ali će i to, nadamo se, uskoro biti rešeno. Tenderom, ili nekom magijom – videćemo.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR