OVIH DANA NA KALIŠU: Izložba “Kraljevina Danska – od Kopenhagena do Arktika” (FOTO)

0
72
FOTO: Starogradski.com

Na kalemegdanskoj tvrđavi je juče, povodom stogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Danske, otvorena izložba fotografija “Kraljevina Danska – od Kopenhagena do Arktika”.

BUDIMO HUMANI: Dobrovoljno davanje krvi u opštini Stari grad – davaocima POKLON!

Izložbu je otvorio podsekretar za kulturu, Milan Lazović i ovom prilikom istakao da Gradska uprava i “Beogradska tvrđava” imaju običaj da na Savskom šetalištu organizuju izložbe fotografija domaćih autora koje mogu biti tematske, umetničke, dokumentarne, istorijske, ali i izložbe koje priređuju strane države i njihove amabasade.

Izlozba Kalis dva

“Takve izložbe su za našu sredinu veoma značajne jer se publika upoznaje sa raznolikim bogatstvom pojedinih zemalja, njihovom tradicijom, istorijom, kulturnom baštinom i nadama za budućnost”, rekao je Lazović.

Fotografije će biti postavljene narednih 15 dana, što je potvrdio direktor JP “Beogradska tvrđava”, Petar Andrijašević.

OBRATITE PAŽNJU: DorČolska 26ica hara gradom (FOTO)

Izložbu, koja predstavlja celinu spojenu iz dva dela „Rešenja Kopenhagena” i „Budućnost Arktika – Naša budućnost”, otvorio je ambasador Danske Kristijan Haugor.

“Ova izložba će vam pokazati kako mi, Danci, Grenlanđani, Farani, volimo svoju kraljevinu i brinemo o njoj. Od pametnih rešenja koje su razvile naše kompanije za “rastući Kopenhagen” do održivog istraživanja i korišćenja resursa Grenlanda, Farskih ostrva i Arktika”, poručio je Haugor.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Novi danski ambasador je zahvalio danskim kompanijama koje su aktivne u Srbiji, koje su podržale ovu izložbu, a naveo je i da ambasada u Beogradu tokom čitave godine oganizuje mnogo filmskih događaja, od filmskih događaja do izložbi, te da će takvih dođagaja biti još.

ZAVRŠENA PRVA ŠKOLICA ZA TRUDNICE: Uskoro novi ciklus radionica za buduće roditelje (FOTO)

Izložba na slikovit i reprezentativan način dočarava nova dostignuća u unapređenju urbanog planiranja i održivosti i uvodi u svet severnih delova Danske.

(Starogradski.com)

 

 

OSTAVI ODGOVOR