POČELA REKONSTRUKCIJA SKADARLIJSKE ČESME: Radovi će trajati do sredine jula! (FOTO)

0
149
FOTO: Starogradski.com

Uređenje Skadarlijske česme i pripadajućeg platova, počelo je u sredu 17. maja prema planu i dogovoru koji su postigli ugostitelji iz boemske četvrti i gradske vlasti. Kompletna rekonstrukcija će sačekati septembar i kraj turističke sezone, kako bi Beograđani i gosti Beograda tokom leta mogli da uživaju u čarima Skadarlije.

DESET MILIONA ZA SREĐIVANJE SKADARLIJE, ALI TEK NA JESEN: Turistička sezona odlaže radove

U prvoj fazi, koja će trajati do sredine jula JKP “Zelenilo Beograd” rekonstuisaće česmu, a od septembra do kraja godine će trajati druga faza u kojoj će JKP “Beograd put” izvoditi radove u Skadarskoj ulici na potezu između Bulevara despota Stefana i Ulice Strahinjića bana. Investitor radova je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

RUŠENJEM BARAKA POČELI RADOVI NA KOSANČIĆEVOM VENCU: Sledeće godine Gradska galerija

Fotoreporter portala Starogradski.com zatekao je tokom jučerašenjeg dana obezbeđen prostor oko česme i vidno započete radove. Olupane su pločice prilaza česmi i postavljena je tabla sa podacima o planiranim radovima.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Verujemo da radovi na obnovi česme u boemskom delu Beograda neće uticati na posetu i zainteresovanost turista, a da će krajem godine i najavljenom sanacijom kaldrme Skadarlija konačno dobiti sjaj kakav zaslužuje.

STAROGRADSKE ULICE: Venac koji nosi ime verenika Kosovke devojke

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR