POGLEDAJTE NAGRAĐENI FILM UČENIKA OŠ “VUK KARADŽIĆ”: Petar i Luka osvojili prvo mesto na regionalnom fetsivalu (VIDEO)

0
174

Petar Deheljan i Luka Vuksanović, učenici šestog razreda OŠ “Vuk Karadžić”, osvojili su prvu nagradu na nedavno završenom regionalnom takmičenju Bled Water Festival, koji je četvrti put održan 15. i 16. juna na ovom alpskom vodenom biseru. Njihov zajednički film “Daj svoj glas” prikazan je u takmičarskoj konkurenciji učenika starijih razreda osnovnih škola gde je osvojio zlatnu medalju.

URBANA DŽUNGLA NA PRILAZU “25. MAJU”: Tišina JKP “Zelenilo Beograd” (FOTO)

“Ideja za snimanje našeg kratkog filma potekla je od naše nastavnice biologije Slavice Ninković, koja nam je dala zadatak da u svom filmu opišemo reke Beograda. Film smo snimali nekoliko dana tokom aprila, pozajmili smo i dron, tako da je slika bila odlična. Glas koji pokriva film smo snimili na jednoj radio stanici, a muziku smo sami uradili s obzirom da nije dozvoljeno preuzimati sa interneta” kaže Petar Deheljan, jedan od autora kratkog dokumentarnog filma “Daj svoj glas”, koji svira harmoniku i učenik je petog razreda Muzičke škole “Stanković”.

Ćošak Radivoja Koraća, mesto gde slučajni prolaznici vrše nuždu! (FOTO)

Luka Vuksanović i Petar Deheljan na Bledu su prikazali kako je reka Dunav zanemarena od građana Beograda i kako se priobalje godinama zagađuje i uništava. Film opominje i kako su ugrožene pojedine vrste životinja, a sve zbog nebrige i zagađenja.

“MAČKOVGRAD” U SRED STAROG GRADA: Mesto gde mace uživaju sve privilegije (FOTO)

Bled Water Festival svrstava se među retke festivale koji su posvećeni očuvanju, upravljanju i čišćenju vodenih resursa. U odboru eksperata učestvovali su predstavnici nadležnih ministarstava Srbije, Hrvatske i Slovenije, dok su selektori filmskog programa, između ostalih, bili i glumci Rade Šerbedžija (predsednik) i Nikola Kojo.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR