POZNATI U JEVREMOVOJ – Neda Arnerić: Ovo mi je prvi put, prelepo

0
251

Na proslavi 10. opštinske manifestacije “Jevremova – ulica susreta” u nedelju 1. aprila imali smo priliku da sretnemo i mnoge poznate komšije Starograđane.
Uvek šarmantnu divu jugoslovenskog i srpskog filma Nedu Arnerić zatekli smo ispred glavne bine kod “Parobroda”, sa koje su dopirali poznati hitovi u obradi sjanih muzičara Novosadskog big benda, na radost posetilaca “Jevremove”. Zamolili smo je da nam prenese svoje utiske.
– Moram da priznam da sam prvi put ovde, iako znam da ova manifestacija postoji već 10 godina. Svake godine sam želela da dođem i prošetam ovom prelepom starogradskom ulicom – iskrena je Neda.
– “Jevremova – ulica susreta” je predivna. Mislim da ništa bolje nismo mogli da osmislimo. Ovde je tako veselo, opušteno i lepo – iznela je svoje utiske uvek neposredna, jedna od prvih zvezda našeg filmskog neba Neda Arnerić.

IMG_0090 Draza i cera
Na uglu sa Dositejevom sreli smo novinara Dražu Petrovića koji je sa ćerkicom Minom, osnovcem “Skadarlije”, pratio nastup njenih drugara. U tom trenutku su na bini prašili rok hitove.
Draža je u svom fazonu odmah konstatovao da kad god odluči da dođe u Jevremovu je “ili loše vreme ili pada kiša”.

-Eto, prošle godine je bilo lepo i sunčano ali nisam bio u Beogradu. Jevremova izgleda kao “Ulica otvorenog srca” u proleće, pa je sve zato mnogo lepše. Samo nek se dešava nešto što je pozitivno. Nažalost, živimo u društvu u kome je sve negativno isplivalo na površinu. Zato je ovde super. Oduševljen sam što ima puno klinaca koji sviraju rok. To ne može da se vidi na televiziji, ali može u “Jevremovoj” – naglašava Dragoljub Draža Petrović, urednik “Danasa” i roker, poštovalac svirke “Motor heda” i “Ajron Mejdena”.

DSC09213 Vlada Markovic
Poznati beogradski muzičar Vladimir Vlada Marković prošetao je sa suprugom i unukom, od Kosančićevog venca, gde stanuje, do Jevremove.
Prijatnu nedeljnu šetnju upotpunila je svirka Novosadskog big benda.
– Fenomenalni su. Poznajem mnoge od njih i mislim da je ovo jedno od njihovih najboljih izdanja koje sam slušao do sad – pohvalio je kolege Marković, koga generacije pamte kao člana nekada popularnog akustičarskog dueta “Vlada i Bajka”.
Vlada je redovan posetilac “Ulice susreta”, svake godine rado dolazi i sretne neke drage ljude, najčešće kolege muzičare.
– Ovo je prava stvar. Ogromno mi je zadovoljstvo što moja opština Stari grad organizuje ovako nešto. Sjana stvar. Prava urbana manifestacija za sve generacije, i uvek ću rado dolaziti – naglasio je šarmatni Vladimir Marković.

OSTAVI ODGOVOR