PRIORITET PEŠACIMA I BICIKLISTIMA NA RAČUN VOZAČA: Nabavlja se 1000 javnih bicikala

0
20
FOTO: Starogradski.com

Grad Beograd će na prvoj narednoj sedcnici Skupštine grada doneti odluku za objavljivanje konkursa za nabvavku hiljadu javnih bicikala za koje će biti postavljeno ukupno 150 stajališta. Većina takvih stajališta urediće se ispred opština, sudova, pijaca i parkova.

JEDAN OD NAJSTARIJIH HOTELA U GRADU POD REKONSTRUKCIJOM: Za par meseci 100 novih soba (FOTO)

Kako je najavljeno, Beograd će do kraja 2017. godine dobiti i 120 kilometara staza za bicikliste. Strategija grada je da prioritet dobiju pešaci i biciklisti, a tek onda javni prevoz i na kraju automobili.

KALEMEGDANSKA USNULA LEPOTICA: Fontana “Buđenje” nije u funkciji već godinama

Nauštrb kolovoza biće iscrtane biciklističke staze i postavljena odgovarajuća signalizacija, dok će brzina automobila biti ograničena na 30 kilometara na čas. Jedino tamo gde je neizvodljivo da se prenameni deo kolovoza, ove staze će biti rađene na delu trotoara, ali samo ukoliko se ne ugrožavaju pešaci.

NAJAVLJENO RENOVIRANJE SPOMENIKA NA KALIŠU: Obnova vrednih simbola beogradske tvrđave

Ako ovi planovi zažive, već narednog leta biciklisti će sa uživanjem moći da krstare Savskom, Nemanjinom, Kneza Miloša, Ustaničkom, Cara Dušana, Kalemegdanom, Slanačkim putem… Ovakvu stazu već je dobio potez dug deset kilometara, od Autokomande do Banjice i od Banjice do Topčidera, a slična veza trenutno se radi između Brankovog mosta i Pop Lukine i Brankove ulice.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR