PRIPREMITE SE ZA MARATON IAKO NISTE TRKAČ: Značajne izmene u saobraćaju u subotu!

0
245
FOTO: Starogradski.com

Za 30. Beogradski maraton osim trkača treba da se pripreme i vozači i korisnici javnog prevoza, jer će zbog održavanja sportskog događaja doći do značajnijih izmena u saobraćaju kako bi maratonci nesmetano mogli da prođu određenom trasom. Najveći deo izmenjenog saobraćajnog režima pogađa upravo Stari grad i centralne gradske ulice.

Jubilarni Beogradski maraton održava se u subotu 22. marta od 10 do 16 časova.

KONCERT MLADIH TALENATA U OPŠTINI: Muzički susret generacija najavljen za subotu

Zabrana motornog saobraćaja

Tačno u ponoć između petka i subote počinje da važi potpuna zabrana motornog saobraćaja za sva vozila koja nisu u funkciji održavanja maratona u Kolarčevoj, na Terazijama, u Kralja Milana i na delu Trga Nikole Pašića prema Terazijama. Ova zabrana traje do 19 časova, a vozila koja se nađu u navedenim ulicama biće uklanjana.

Parkiranje i motorni saobraćaj će do 17 časova biti onemogućeni i u Prizrenskoj, delu Balkanske uice od Prizrenske do Kraljice Natalije.

Do 11 časova Dečanska, Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra do Beogradske, Ulica Dragoslava Jovanovića i Vlajkovićeva od Kosovske do Dečanske biće zatvorene za saobraćaj svih vozila.

Takovska ulica će od 9 do 11.30h biti zatvorena za motorni saobraćaj na potezu između Svetogorske i Ulice kneza Miloša, kao i Kneza Miloša do Nemanjine, dok će Ulica kneza Miloša od Bulevara do Admirala Geprta u smeru ka Nemanjinoj biti zatvorena za saobraćaj do 16 časova.

Balkanska, Pop Lukina, Brankova kao i svi prilazi maratonskoj trasi će od 10 do 16h biti zatvoreni za motorni saobraćaj.

HEJ MAMA, VIDI KOLIKA BARA!!! Igre bez granica za građane svaki put kad padne kiša (FOTO)

Promene režima GSP vozila

Tokom održavanja maratonske trke, u periodu između 9 i 16 časova, linije javnog prevoza u centralnoj gradskoj zoni imaće delimično izmenjene trase ili će se povremeno obustavljati.

Do 19 časova biće obustavljen saobraćaj u ulicama: Kralja Milana, Terazijama, Kolarčevoj, pri čemu će doći do sledećih izmena: linije 19, 21, 22, 29 i 31, će saobraćati na relaciji: Trg Slavija – periferni terminusi (od prvih jutarnjih polazaka do 19.00 časova ); linije 24, 26, 27, 37 i 44, u oba smera, će saobraćati preko Trga Republike – Makedonske – Dečanske – Bulevara kralja Aleksandra.

Linije 16 i 95  će saobraćati do Trga Republike, a 65 i 77 će saobraćati do Studentskog trga. Tramvajske linije u centralnoj zoni će raditi u redovnom režimu uz delimičnu izmenu trasa ili obustavu saobraćaja.

NOVA IMENA ZA DVE ULICE NA STAROM GRADU: Gradski odbornici prekrštavaju Palmotićevu i Mali Kalemegdan

Kada je reč o saobraćaju u noći između petka i subote, linije koje idu preko Terazija, u oba smera, menjaju trasu i od Trga Republike saobraćaju Makedonskom, Dečanskom, Bulevarom kralja Aleksandra, Ulicom kneza Miloša, pa preko Nemanjine i Slavije, a potom nastavljaju svojim redovnim trasama.

Ukida se stajalište “Terazije” pa će vozila stajati kod Skupštine, na stajalištu “Pionirski park”. Stajalište “Trg Republike” kod “Ineksa” se izmešta kod “Dunav osiguranja”.

Od “Džabe ste krečili” do umetničkih dela: Grafiti – izražavanje urbanog duha, ulepšavanje ili narušavanje estetike grada? (FOTO)

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR