“PROBUDI SE, POKRENI SE!!!” Otvoren Omladinski centar svirkom benda iz Prve gimnazije (FOTO, VIDEO)

0
323
FOTO: Starogradski.com

Koncertom školskog benda Prve beogradske gimnazije svečano je otvoren Omladinski centar Stari grad na mestu nekadašnje mesne zajednice u Ulici maršala Birjuzova broj 58.

Posle obraćanja predstavnica Ministarstva omladine i sporta i opštine Stari grad, renoviranim prostorom prolomili su se zvuci vanvremenske stvari EKV-a “Ti si sav moj bol”.

Projekat Omladinski centar Stari grad zajednički sprovode Grad Beograd i Kancelarija za mlade opštine Stari grad, a finansira ga Ministarstvo omladine i sporta.

Prostorije za aktivnosti mladih je obezbedila opština, renoviranje je finansiralo ministarstvo, a profitiraće mladi ljudi sa Starog grada, jer će ovde moći da se druže, razmenjuju ideje i razvijaju omladinske projekte.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Sva udruženja, pokreti i organizacije koje okupljaju mlade ljude od sada imaju svoje mesto na Starom gradu, a o uslovima korišćenja ovog omladinskog kutka mogu se raspitati u opštinskoj Kancelariji za mlade.

Klub za mlade umesto mesne zajednice

Vreme okupljanja lokalnog stanovništva u mesnim zajednicama je izgleda iza nas, a pogotovo jer beogradske opštine ni nemaju zakonski osnov za osnivanje mesnih kancelarija. Zbog toga je ideja opštine, grada i ministarstva da prostoriju bivše mesne zajednice pretvori u omladinski klub zapravo dobar potez, jer će prostor koji je u vlasništvu Starog grada biti namenjen njegovim najmlađim stanovnicima.

PRE i POSLE FOTO: Starogradski.com
PRE i POSLE
FOTO: Starogradski.com

Stare prostorije, uređene u u duhu realsocijalizma renovirane su, osvežene jarkim bojama i stavljene na raspolaganje omladini. Verujemo da će mladi znati kako da iskoriste svoj novi prostor, a da ćemo o projektima iz ovog rasadnika ideja tek pisati i čitati.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR