FOLIĆ: Kamene ploče i u Sremskoj, pjaceta kod “Albanije”!

0
272

Glavni gradski arhitekta Milutin Folić, najavio je danas da će uskoro biti raspisan tender za uređenje Sremske ulice i spoja te ulice sa Knez Mihailovom. 

Trenutno rešenje sa kolskim ulazom gde su parkirani taksisti ili na kome se se automobili zaustavljaju privremeno, sa upaljena četiri migavca, nije dobro pa je napravljeno novo saobraćajno rešenje tako da ulaz u pešačku zonu neće postojati, već će taj deo bititik uz ulicu i tako će se osloboditi veći deo za pešake, rekao je ovom prilikom glavni gradski arhitekta, prenosi Beoinfo. Novim rešenjem formiraće se mali trg, takozvana “pjaceta”, koja će biti adekvatna visini Palate “Albanija” i značaju ulaska u Knez Mihailovu ulicu. Sve će biti potpuno popločano kamenom, po uzoru na Obilićev venac ili glavnu gradsku “štraftu” u Knezu. 

Sremska ulica biće uređena onako kaošto je započeta Birjuzova, pa će kameni tepisi koji se preklapaju dovoditi pešake do skvera iz kojeg će se račvati putevi ka Knez Mihailovoj i Terazijama.

Ponovno pojavljivanje glavnog gradskog arhitekte u javnosti, nakon višemesečne pauze, mnogi su protumačili kao pouzdani znak da će Folić ostati na toj funkciji i nakon izbora Zorana Radojičića za gradonačelnika Beograda.

OSTAVI ODGOVOR