SVIRKE I KULTURNI DOGAĐAJI NA OTVORENOM: Rekonstrukcija Platoa Milana Mladenovića počinje u julu!

0
92
FOTO: Starogradski.com

Dečanska ulica, između Nušićeve i Makedonske, kao i Plato Milana Mladenovića ispred Doma omladine, biće popločani granitnim pločama i osvetljeni modernom rasvetom, a prostor će postati nova gradska oaza za pešake, najavljuju u Gradskoj upravi Beograda. Radovi u ovom delu Starog grada počinju početkom jula meseca, kada se očekuje izmeštanje parkinga i uklanjanje kioska, frižidera za sladoled i uličnih tezgi.

POČELA REKONSTRUKCIJA SKADARLIJSKE ČESME: Radovi će trajati do sredine jula! (FOTO)

Plato Milana Mladenovića, koji je ovo ime poneo u čast frontmena grupe “EKV” još 2011. godine, nikada do sada nije zaživeo kako je prvobitno bilo najavljeno. Rekonstrukcijom treba da oživi ideja o održavanju svirki i drugih kulturnih događaja na otvorenom, a kutak će biti oivičen zidićem sa bočne strane Doma omladine na kojem će publika moći da sedi.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Projekat rekonstrukcije potpisuju poznate beogradske arhitekte Zorica Savičić i Zoran Dmitrović, autorski tim koji je pre dve godine na konkursu za uređenje tri centralna trga – Trga republike, Terazija i Trga Nikole Pašića – osvojio prvu nagradu. Oni su tada osmislili i novi izgled za Plato Milana Mladenovića.

RUŠENJEM BARAKA POČELI RADOVI NA KOSANČIĆEVOM VENCU: Sledeće godine Gradska galerija

“Taj prostor bi uz izuzetno prometnu saobraćajnicu trebalo da postane oaza za pešake. Trafika ispred Doma omladine biće uklonjena. Tako će ceo prostor da prodiše, a skulptura „Sunce” čuvenog vajara Dušana Džamonje na zgradi Doma omladine biće uočljivija”, objašnjavaju autori projekta.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Predviđeno je da se u podzemne prolaze u Dečanskoj i Nušićevoj postave i dva lifta kako bi prečice ispod zemlje mogle da koriste majke sa kolicima, osobe sa invaliditetom i stariji ljudi koji se teže kreću, ali je još uvek neizvesno da li će ovi radovi biti izvedeni.

Gradonačelniče, koja je to zgrada? Starograđani zabezeknuti propustom režima Siniše Malog! (FOTO)

Parking i kontejnere u Dečanskoj zameniće novi parking za bicikle, a sa posebnom pažnjom biće uređen trotoar ispred Muzičke škole “Mokranjac”, tako što će biti popločan kamenom. Zelena oaza krasiće i potez od Nušićeve do Trga Nikole Pašića.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR