SENIOR KARTICA ZA BEOGRADSKE PENZIONERE: Starograđanima otežan put do nje (FOTO, VIDEO)

0
509
FOTO: Starogradski.com

Glavna vest ovih dana je novina koju je uveo Grad Beograd, a to su kartice za penzionere koje pružaju povoljnosti u vidu raznih popusta u gradu.

Gradski menadžer Goran Vesić i gradonačelnik Siniša Mali, danima pozivaju sve penzionere da se prijave za svoju karticu koja će im biti dostavljena na kućnu adresu.

PENZIONERI – PROGRAMERI: Besplatana obuka za rad na računarima za starije sugrađane (FOTO)

Uporno gradski čelnici ponavljaju da se prijavljivanje za “Senior kartice” vrši u beogradskim opštinama. Poznato je da Beograd čini 17 opština, što je lepo prebrojao i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, kada se na Tviteru oglasio sa informacijom da jedino penzionerima sa Novog Beograda i Starog grada nije dozvoljeno da se prijave za karticu, jer fotografija koju je podelio prikazuje grbove 15 opština.

Na slici partnera gradskog projekta nema grba dve opštine – Novog Beograda i Starog grada, a predsednik opštine Stari grad, Marko Bastać, je sve potvrdio retvitom.

 

 

Vrlo brzo je usledio i Vesićev odgovor Šapiću u kojem tvrdi da Šapić širi lažne informacije i da apsolutno svaki penzioner može da se prijavi za “Senior karticu”, ali da je razlika u tome što penzioneri Starog grada i Novog Beograda to ne mogu da učine u svojoj opštini, već moraju da odu na neku drugu i dalje ne dajući objašnjenje gde, šta i kako.

Tragom informacije da će prijavljivanje za građane Starog grada biti moguće u klubovima penzionera koji se na Starom gradu nalaze u Solunskoj i Svetogorskoj ulici, pozvali smo ove dve institucije, međutim, oni su tek polovinom nedelje dobili obaveštenje o prijavljivanju i potvrdili nam da je to moguće učiniti kod njih na licu mesta uz ličnu kartu i poslednji ček od penzije.

SKELE U KOLARČEVOJ 1: Zgrada nekadašnjeg modnog giganta postaje luksuzni hotel (FOTO)

Prema rečima operatera iz Beokom servisa, penzioneri sa Starog grada i Novog Beograda mogu dobiti karticu za penzionere, ali ne u zgradi svoje opštine. Na pitanje na kom tačno mestu, ljubazni operater Beokom-a nam je objasnio da mogu otići u zgradu bilo koje druge opštine, ali i u klubove penzionera. Starogradski penzioneri, dodaju u Beokomu, kartice mogu pribaviti i na prodajnim mestima Bus Plus-a u Skender Begovoj ulici br. 47. na Dorćolu, kao i na Trgu republike.

U Bus Plus-u nemaju nikakvu zvaničnu informaciju ni dan danas o tome da su prijave kod njih moguće i zato smo rešili da se uverimo pa smo otišli na prodajno mesto na Trgu republike.

Nakon što smo se i lično uverili da na Bus Plus prodajnom mestu nemaju nikakve informacije, ponovo smo pozvali Beokom servis gde nam je operater objasnio da je procedura tek počela i da verovatno samo još uvek nisu obavešteni. Tom prilikom su nam ponovo potvrdili da jedino na opštinama Novi Beograd i Stari grad nije moguće prijaviti se za “Senior karticu” Grada Beograda.

Na pitanje zbog čega, operater nam je objasnio da postoje tehnički problemi. Naravno, zanimalo nas je kakvi, dobili smo odgovor da je u pitanju problem u saradnji grada i ove dve opštine, ali da detalji nisu poznati.

OVO ZANIMA SVE STAROGRAĐANE: Od birokratije do sudbonosnog “DA!” (FOTO)

U međuvremenu smo zapazili i tvit predsednika opštine Stari grad u kojem je prikazano gostovanje gradonačelnika Beograda, Siniše Malog u kojem on objašnjava da su opštine Novi Beograd i Stari grad ODBILE saradnju i da to više govori o njima, nego o Gradu Beogradu.

 

 

Kontaktirali smo predsednika opštine Stari grad i pitali ga zbog čega je odbio saradnju sa Gradom Beogradom?

“Nikada nije bilo reči o odbijanju saradnje, iz prostog razloga što saradnja nikada nije bila ni ponuđena. Za Senior karticu Grada Beograda sam saznao iz medija”, rekao je Marko Bastać za Starogradski.com.

Inače, kako saznajemo iz opštine Stari grad, kontakt centar ove opštine preplavljen je penzionerima koji svakodnevno pokušavaju da se prijave za ovu karticu ne znajući da to nije moguće učiniti u ovoj opštini.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR