ŠMINKANJE GRADA SE NASTAVLJA: Obnova fasada starogradskih zgrada ulazi u novu fazu (FOTO)

0
262
FOTO: Starogradski.com

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove Gradske uprave grada Beograda raspisao je tender za izvođenje radova na restauraciji fasada na objektima koji se nalaze pod zaštitom države. Time se nastavlja akcija koja je započeta oktobra meseca prošle godine kojom je obuhvaćeno 120 zgrada koje se nalaze u srcu Starog grada, na potezu Kosančićevog venca, Zadarske, Fruškogorske i Pop Lukine ulice.

CENTAR GRADA KAO IDEALNA FILMSKA SCENA: Snima se ruska serija “Ambasada ” na Dorćolu (FOTO)

Novim tenderom je obuhvaćeno 11 objekata u Brankovoj ulici, dva u Pop Lukinoj i po jedan u Džordža Vašingtona i Gračaničkoj, kao i jedan na uglu Bulevara despota Stefana i Braće Jugovića.

OTVORENI ŠAHTOVI: Budite oprezni u šetnji starogradskim ulicama (FOTO)

Rok za podnošenje ponuda je 15. septembar, a detaljne informacije zainteresovani mogu da pogledaju na zvaničnom veb-sajtu grada Beograda u odeljku „gradski oglasi“.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Ovo je nastavak velike akcije uređenja oronulih i propalih fasada. Restauracija fasada je od izuzetnog je značaja jer daje potpuno nov, lepši i sređeniji izgled gradu.

AZBUKA STAROG GRADA – J kao “Jevremovac”, spomenik prirode u srcu grada (FOTO)

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i JKP „Gradsko stambeno“ su ove godine uradili restauraciju fasada na 120 objekata, a plan je da se do kraja godine uradi ukupno 200.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR