STAROGRAĐANI SE ZVANIČNO PRIKLJUČILI AKCIJI “ČEP ZA HENDIKEP”: Čep po čep i velika korist za one kojima je potrebna (FOTO)

0
295
FOTO: Starogradski.com

Starograđani su uveliko poznati kao veliki očuvaoci prirodne sredine, ali i humanisti, pa smo neretko bili u situaciji da vidimo kako i zaposleni, ali i građani u opštinu Stari grad donose čepove plastičnih ambalaža i stacioniraju ih na jedno mesto.

STARI ZANATI KAO POMOĆ PROTIV STRESA: Štrikanje, peltenje i vez kao svojevrsna psihoterapija (FOTO)

Većina vas je, verovatno, čula za akciju “Čep za hendikep”, ali da razjasnimo o čemu se tu zapravo radi.

Ovo udruženje su pokrenule osobe sa invaliditetom – korisnici mehaničkih i električnih ortopedskih pomagala u cilju unapređenja sopstvenog položaja.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Skupljajući čepove, pomažemo da oni kojima su ova pomagala potrebna do njih što pre i dođu, a načelnik opštine Stari grad, Andrej Belingar, je juče zvanično i potpisao protokol o saradnji sa Zoranom Martinovim, osnivačem udruženja i akcije “Čep za hendikep”, iz Zrenjanina.

Protokolom koji su obe strane potpisale, obavezali su se da će čepovi biti iskorišćeni u pravu svrhu.

SVRATITE U MUZEJ NAUKE I TEHNIKE: Otvara se izložba “Stare iskre za nove nade” (FOTO)

“Zadovoljstvo nam je da se priključimo jednoj ovako lepoj i pre svega humanoj akciji. Svi znamo da danas ništa nije jeftino, a pogotovo pomagala ovakve vrste. Mi ćemo skupljanjem čepova doprineti koliko god je moguće”, rekao je načelnik opštine Andrej Belingar, a ništa manje zadovoljstvo nije izrazio ni gospodin Martinov koji se zahvalio opštini Stari grad i Starograđanima što brinu o onima kojima je pomoć preko potrebna.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Zainteresovani Starograđani čepove mogu doneti u Kontakt centar opštine Stari grad, koji se nalazi u prizemlju opštine, na adresi Makedonska 42, a odakle će biti upućeni dalje gde je potrebno.

GDE SPAVAJU STAROGRADSKE MAČKE: Pronašli smo jednu i rekli bismo da je prilično srećna (FOTO)

Sasvim smo sigurni da je ovo samo jedna u nizu lepih akcija koju će opština podržati i unapred se radujemo onome što nas u budućnosti očekuje. Bravo za opštinu, ali i za revnosne Starograđane!

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR