STAROGRADSKI PRVACI PRVI PUT SELI U ĐAČKE KLUPE: Svečani doček upriličen u svim osnovnim školama (FOTO)

0
265
FOTO: Starogradski.com

Prvi septembar, tradicionalno uzburka đake prvake, ali i njihove mame i tate kojima ovaj dan predstavlja jedan od najposebnijih.

Ove godine se u starogradske škole upisalo ukupno 592 đaka, odnosno 35 više prvačića nego prošle godine.

NEMA ŠTRAJKA U STAROGRADSKIM ŠKOLAMA: Prvi septembar počinje punim fondom časova, u trajanju od 45 minuta

Obišli smo nekoliko škola i u njima zahtekli čelnike opštine koji su su ih, kao i svaki put, obišli, dočekali, podelili prigodne poklone i poželeli im dobrodošlicu u svoje nove kuće i početak novog poglavlja u životu.

U Osnovnu školu “Mihailo Petrović Alas”, đacima je srećan prvi dan škole poželela odbornica opštine Stari grad – Nevenka Grabež i napomenula da opština uvek brine o svojim prvacima, koji su budući ponos škole, kao i Starog grada.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Mame, tate, ali i klinci nisu skidali osmehe sa lica, što je bilo primetno, pa nam je samim tim bilo i puno srce.

Ništa manje lepa atmosfera nije vladala ni u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” ispred koje je prvake pozdravio direktor Uroš Momčilović, poželevši im uspešan početak i dobro druženje, dok je prvake ispred opštine Stari grad pozdravio član Veća, Petar Bojović koji im je poželeo srećan početak, odličan uspeh i dobre drugare.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

I u Osnovnoj školi “Kralj Petar Prvi” je vladala i više nego vesela atmosfera, što nam je potvrdila i predsednica Skupštine opštine Stari grad koja je prvacima ove starogradske škole u ime opštine poželela dobrodošlicu i podelila im poklone.

POLICIJA STIŽE U ŠKOLE NA STAROM GRADU? Đake očekuju časovi o prevenciji nasilja, narkomaniji i alkoholizmu, kao i o bezbednosti na internetu

Ono što je zanimljivo kada je ova starogradska škola u pitanju, jeste da je ove godine upisana 300 generacija prvaka, na šta je direktor škole, Mladen Stevanović i više nego ponosan. Proslavu, kako saznajemo, planiraju tek sledeće godine, ali to ovu godinu svakako ne čini manje bitnom.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

“Izuzetno smo uzbuđeni i ponosni na to što je naša ćerka upisala upravo ovu školu, a srećni smo i zbog činjenice da je upravo ovo 300. generacija prvaka. Nadamo se da će se naša devojčica lepo uklopiti u odeljenje i da će sve biti u redu. Imamo jako dobro iskustvo i sa nastavnicima i sa direktorom i sa samom školom, tako da očekujemo samo najbolje”, rekla nam je Milica Božanić, mama Filipe Božanić, novog prvaka Osnovne škole “Kralj Petar Prvi”

AZBUKA STAROG GRADA – LJ kao “Konak knjeginje Ljubice”, bajkovita rezidencija Obrenovića (FOTO)

I dok su nastavnici, direktori i roditelji sumirali utiske, a đaci prvaci se polako upoznavali i dogovarali ko će s kim da sedi u klupama, mi smo pošli dalje, ostavljajući ih da uživaju u svom Prvom posebnom septembru, prvom posebnom danu školovanja i prvom, potpuno novom, danu detinjstva.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR