STAROGRADSKI VODIČ ZA BRUCOŠE: Fakulteti se predstavili budućim studentima (FOTO)

0
127
FOTO: Starogradski.com

Službenu atmosferu primzemlja opštinske zgrade, zamenila je mladalačka graja i gužva nastala povodom predstavljanja fakulteta koji se nalaze na teritoriji opštine Stari grad namenjenog budućim brucošima.

Opština priskače u pomoć roditeljima oko papirologije za UPIS u osnovne škole

U holu ispred velike sale, maturnati i učenici trećih razreda beogradskih, ali i srednjih škola u unutrašnjosti, raspitivali su se o studijskim programima visokoškolskih ustanova, uzimali flajere, brošure, vodiče i drugi materijal, učestvovali u ponekom eksperimentu i razgovarali sa iskusnim studentima. Srednjoškolce su najviše zanimale informacije o prijemnom ispitu, ali i upisu na fakultet i toku studija.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Reporter portala Starogradski.com čuo je razgovor studenata Matematičkog fakulteta sa budućim kolegama. Zanimalo ih je da li neko sa drušvenim srednjoškolskim usmerenjem može da studira matematiku.

“Nema čega da se plašite, nije matematika bauk! Dovoljno je da su vam poznati osnovni matematički principi, a među kolegama vlada velika solidarnost, tako da će vam uvek neko pomoći da pronađete odgovarajuću skriptu ili vežbati sa vama zadatke” rekao je stariji student i poručio da među “matematičarima” ima i studenata koji su završili Filološku gimnaziju, pa se odlično snalaze sa brojevima.

Studenti opuštaju buduće kolege rečima da "matematika nije bauk"; FOTO: Starogradski.com
Studenti opuštaju buduće kolege rečima da “matematika nije bauk”;
FOTO: Starogradski.com

Jedan odgovor odzvanja u glavi: Šta o protestima kažu Starograđani? (FOTO, ANKETA)

Osim svojevrsnog sajma obrazovanja, na kom su budući brucoši mogli da idu od štanda do štanda i upoznaju se sa kompletnom ponudom fakulteta na Starom gradu, svaki od sedam fakulteta, imao je i posebnu prezentaciju u svečanoj sali opštine. Tako su zainteresovani mogli i u malo intimnijoj atmosferi da čuju i vide sve što ih zanima o ustanovi na kojoj žele da nastave svoje obrazovanje.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

U okviru programa opštine Stari grad pod nazivom “Kuda ideš?” predstavili su se Geografski, Matematički, Hemijski, Biološki i Filozofski fakultet, kao i FASPER (Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju) i Fakultet za fizičku hemiju. Najviše interesovanja mladi su pokazali za FASPER, a tokom dana je više od sto srednjoškolaca posetilo sajam starogradskih fakulteta.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR