STUDENTSKI PARK DOBIJA SISTEM ZA NAVODNJAVANJE: Radovi gotovi do kraja sledeće nedelje (FOTO)

0
190
FOTO: Starogradski.com

Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda i JKP “Zelenilo Beograd”, započeli su 23. oktobra izvođenje radova na izradi automatskog zalivnog sistema na celokupnoj površini Studentskog parka.

BESPLATNE RADIONICE ZA DECU: Kolaž, plastelin, pečati i druge kreativne tehnike i pomagala

Završetak radova najavljen je za 15. novembar, ali zbog vremenskih uslova taj rok može biti prekoračen za nekoliko dana.

PRVI FESTIVAL ČOKOLADE: Ulepšajte vikend omiljenom poslasticom

Prema savremenim standardima, park će biti opremljen specijalnim sistemom za navodnjavanje, kakav je letos postavljen na zelenim površinama Obilićevog venca. Još nekoliko gradskih parkova očekuje opremanje ovakvim sistemima održavanja travnjaka, biljaka i cveća.

Sistem za navodnjavanje  - Studentski park

Sistem automatskog navodnjavanja radi na osnovu merenja vlažnosti, čime se nivo vlažnosti zemljišta spusti ispod određene vrednosti automatski se uključuje navodnjavanje, a kada se opet dostigne željena vrednost vlažnosti zemljišta sistem uključuje navodnjavanje. 

OSTACI ANTIČKOG SINGIDUNUMA ZATRPANI ZEMLJOM: Rimsko kupatilo pod Studentskim parkom

To je značajno zato što se u parku nalazi 21 vrsta drveća: sofora, divlji kesten, gledičija, platan, kedar i ginko.

Sistem za navodnjavanje  - Studentski park

Studentski park uživa režim zaštite, a posebno zaštićena vrsta je stablo sofore. Jedno takvo stablo staro 120 godina posečeno je 2008. godine, a na njegovom mestu se danas nalazi velika klupa napravljena od tog drveta, delo vajara Bogdana Vukosavljevića.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR