USKORO PET TRAKA NA BRANKOVOM MOSTU: Ostatak na proleće (FOTO)

0
102
FOTO: Starogradski.com

Radovi na Brankovom mostu se uskoro privode kraju. Barem je tako, gostujući u “Beogradskoj hronici” najavio gradski menadžer Goran Vesić.

PETA SEZONA DŽEZ SVIRKI NA DORĆOLU: Ponedeljkom u klubu “Das Boot” Beti Đorđević, Goran Grbić trio, Maat Bandy…

Prema njegovim rečima deo radova na mostu biće završen do 10. decembra, kada će vozačima, na raspolaganju biti pet saobraćajnih traka, dok će šesta i poslednja biti u rad biti puštena na proleće, najavio je Vesić.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Tom prilikom je, takođe, podsetio da radove izvodi domaća firma „Mostogradnja” i izrazio očekivanje da će već oko 10. decembra biti završen veći deo posla.

RADOVI BEZ NAJAVE: Raskopan deo Nušićeve zbog zamene toplovodnih cevi (FOTO)

“Tada će u saobraćaj biti pušteno pet saobraćajnih traka, osim žute trake iz pravca Novog Beograda ka starom delu grada. U toj traci moraju da budu mašine a tu stoje i skele na kojima rade radnici. Oni će nastaviti da rade i u prvim prolećnim danima kako bi posao bio završen. Vozači će u svakom slučaju imati u prvoj polovini decembra prohodnih pet saobraćajnih traka, što će zajedno sa završenim radovima na Slaviji, u Ruzveltovoj i svim drugim velikim projektima učiniti da ovaj most bude rasterećeniji u saobraćajnom smislu”, rekao je Vesić.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

U toku je postavljanje nosača za novu pešačku stazu čime je praktično počela ugradnja delova koji su prethodno bili demontirani zbog rekonstrukcije mosta.

SINAGOGA BETI IZRAEL: Delo arhitekte Milana Kapetanovića

– Demontirali smo preko 400 metara pešačke staze, čeličnih konzola, ograde i dekorativnog osvetljenja, trenutno se u Batajnici to priprema i donosi na gradilište. Preko dana je na gradilištu oko 80 radnika, a u drugoj smeni više od 40 radnika koji rade do 23.00. Zamenićemo oko 40 tona čelika kako bi most bio ponovo siguran i mogao da se koristi na najbezbedniji način – kazao je gradski menadžer.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR