Bastać proglasio pobedu nad vesićevim fantomima (VIDEO

0
351
Marko Bastać FOTO: Starogradski.com

Povodom incidenta koji se sinoć desio na Kalemegdanu, gde su nepoznati i agresivni pojedinci na silu i uprkos prisustvu osoba koje danima dežuraju čuvajući Kalemegdan sa namerom da obustave radove na izgradnji gondole i kafane, iščupali građevinsku tablu i odvezli je, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać je sazvao konferenciju za novinare.

“Pre šest dana sa građanima smo u opštini Stari grad dogovorili da branimo Kalemegdan i zaustavimo radove na izgradnji besmislene i preskupe gondole. Danas mogu da proglasim pobedu! Uspeli smo. Tamo još od subote nema mehanizacije, nema nikakvih radova, nema radnika. Želim da se zahvalim svim građanima koji su učestvovali u dežurstvima i pružili nam pomoć i podršku. Ovo je još jedan dokaz da građanski aktivizam može da pobedi sistem koji počiva na sili, korupciji i gluposti. Nastavićemo sa dežurstvima dok i formalno ne dođe do obustave i ukidanja ovog suludog projekta, a nakon toga ćemo tražiti da odgovaraju svi koji su učestvovali u ekocidu i pokušaju trajnog uništavanja našeg kulturno-istorijskog nasleđa”, kazao je Bastać.

UVEDENA DEŽURSTVA NA KALEMEGDANU: Dogovoreno da se ruše radovi na instaliranju žičare! (FOTO)

On je naveo kako sinoć dežurni čuvari na Kalemegdanu doživeli “još jedan nasrtaj fantoma”, podsetivši da je Goran Vesić na mestu kuće stare 150 godina odlučio da napravi kafanu.

“Tu svoju nameru je pokušao da sakrije od građana ogradom. Mi smo je skinuli i sada je sasvim jasno i vidljivo da su oni umesto kulurno-istorijskog spomenika postavili temelje i čeličnu konstrukciju za kafanu. Na građevinskoj tabli smo napisali i šta je prava namena objekta. Isfrustrirani i u još jednoj laži uhvaćeni večiti zamenik Vesić Goran je sinoć pod okriljem noći poslao svoje fantome da skinu tu građevinsku tablu i tako sakriju šta zapravo rade. Oni nisu hteli da se predstave građanima koji su u tom trenutku dežurali na Kelemegdanu, Ninković Ivani iz Čuvara grada i odborniku Dejanu Jovanoviću iz GG Petlovo brdo. Gurali su ih i nasrnuli na njih kamionom u prisustvu više svedoka” rekao je Bastać.

On je sinoćnji incident uporedio sa suspenzijom države koji je premijerno primenjen u Savamali.

“Imamo snimak celog događaja kao i svedočanstvo čuvara da je pomenuti kamion najavio direktor JKP Beogradska tvrđava. Zahtevamo da se identifikuju vlasnici tog kamiona, da se identifikuju nasilnici kao i oni koji su im naredili da rade to što su uradili. Zahtevamo od dirktora Tvrđave da obavesti javnost ko je tražio da obezbedi prolaz za kamion kojim su fantomi došli. Molimo medije da nam pomognu u ovome jer je obaveza svih nas da sprečimo da nam se ponovi slučaj Savamala”, zaključio je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR