“Kao nekad – DA SE VI PITATE” Startuje novi projekat GO Stari grad

0
131

Gradska opština Stari grad započinje veliki projekat podele vlasti sa građanima pod nazivom “Kao nekad – DA SE VI PITATE”.

Ovim projektom opština želi da sve Starograđane uključi u rešavanje svih važnih pitanja koja se tiču Starog grada, a tim i njih samih.

– Cilj celokupnog projekta je da, nakon sastanaka i razgovora sa mojim sugrađanima, oni znaju da će prvenstveno oni biti ti koji će odlučivati o projektima koji će biti sprovođeni u njihovom kraju. Jer, ipak stanari najbolje znaju rešenja problema, kao i koji su nedostaci u delu opštine gde stanuju, te zašto onda ne bismo čuli i njihov glas – rekao je Marko Bastać i istakao da je cilj akcije „Kao nekad – DA SE VI PITATE“ oživljavanje mesnih zajednica i teritorijalnog organizovanja Starograđana.

Teritorija opštine je u pripremi ovog projekta podeljena na šest sektora i počevši od 21. marta do petog aprila predsednik opštine će razgovarati sa stanarima svakog od sektora.

Sastanci će biti održani u svečanoj sali, u prizemlju opštinske zgrade kako bi zajedno napravili starogradski plan za bolje danas i vrednije sutra.

– Postala je praksa da se oko svih problema pita samo uzak krug ljudi, da se odluke donose iza zatvorenih vrata, daleko od očiju onih na čiji život te odluke upravo najviše utiču. Upravo jer smatram da je stranački sistem kao takav odavno prestao da funkcioniše u korist naroda, a imajući u vidu da su nam Starograđani i njihov život na ovoj opštini važniji od bilo kakvog interesa, sa zadovoljstvom smem da kažem da se opravdano radujem prvom susretu sa građanima – rekao je Marko Bastać, predsednik Starog grada i dodao da je uveren da će i sami Starograđani prepoznati dobru volju i nameru celokupnog projekta.

Zainteresovani građani termin sastanka u odnosu na adresu stanovanja, kao i dodatne informacije mogu dobiti pozivom opštinskom Kontakt centru na 785-2-999.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR