POČELI RADOVI NA PLATOU MILANA MLADENOVIĆA: Dva semafora na raskrsnici van funkcije (FOTO)

0
135
FOTO: Starogradski.com

Radovi ispred Doma omladine, na platou Milana Mladenovića, koji su najavljeni pre nekog vremena, počeli su jutros i trebalo bi da traju do kraja septembra.

Kako je gradski menadžer Goran Vesić najavio, ovaj prostor će imati granitne kocke, biće izgrađena mala scena za koncerte na otvorenom i biće postavljen novi mobilijar.

SVIRKE I KULTURNI DOGAĐAJI NA OTVORENOM: Rekonstrukcija Platoa Milana Mladenovića počinje u julu!

“Biće uređen deo Dečanske ulice koja će biti popločana, imaćemo drvored sa dvanaest novih stabala, kao i javnu česmu, tako da će ovaj plato konačno dobiti izgled kakav i zaslužuje. Od 2011. godine ovaj plato nosi ime Milana Mladenovića, frontmena „Ekatarine velike”, koji je na svoj način zadužio ovaj grad. Iako nosi ovo ime, plato nikad nije zaživeo kao mesto gde se Beograđani  okupljaju i gde se održavaju svirke. Sada se pravi jedan mali urbani džep sa zelenilom” rekao je Vesić i dodao da se na ovaj način odužuje dug prema Milanu Mladenoviću.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Ono što je Vesić, takođe, istakao jeste da više neće biti reklamiranja na objektu Doma omladine Beograda koji je pod zaštitom države kao objekat kulture.

Prema njegovim rečima, radovi koštaju deset miliona dinara i to je samo prvi deo, s obzirom na to da će se u fazama uređivati Dečanska ulica.

Zbog radova koji se odvijaju u ovom delu Starog grada, autobusko stajalište, koje se nalazilo ispred Doma omladine, izmešteno je pedesetak metara niže.

BEOGRADSKA TVRĐAVA U PUNOM SJAJU: Pušteno u rad dekorativno osvetljenje na Kalemegdanu (FOTO)

Naš fotoreporter je rano jutros obišao plato ispred Doma omladine i uverio se u početak radova, ali mu je za oko zapalo i to da su dva ključna prelaza za pešake zatvoreni, semafori isključeni, kao i da je postavljena nova zebra i omogućen novi pešački prelaz ka bioskopu “Balkan” koji do sada nije postojao.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Ono što je takođe uočljivo jeste da je sklonjen kiosk koji je tu postojao, što je Vesić i najavio, kao i stare klupe koje više nisu u funkciji.

OTVORENI ŠAHTOVI: Budite oprezni u šetnji starogradskim ulicama (FOTO)

Dakle, ukoliko sve bude onako kako je i najavljeno, krajem septembra će ovaj deo Starog grada imati potpuno novo i funkcionalnije ruho.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR