VESIĆ MEĐU DECOM NA STAROM GRADU: Poseta Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” (FOTO)

0
94
FOTO: Beoinfo PROMO

Gostujući u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić”, gradski menadžer Goran Vesić, ministar prosvete Mladen Šarčević i direktor JKP „Parking servis” Andija Čupković označili su početak 11. ciklusa akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”.

Vesić je istakao da je za 11 godina 140.000 dece prošlo kroz ovu akciju.

OBUSTAVLJENA NASTAVA U TRGOVAČKOJ ŠKOLI: Glas protiv lova na profesore!!! (FOTO)

“Mi ćemo podeliti ukupno 42 nastavna sredstva za 26 škola, a među njima su interaktivne table, projektori, računari, razglasi i drugo” kazao je Vesić.

Gradski menadžer je istakao da je akcija „Đaci vas mole, usporite pored škole” najuspešnija akcija kada su u pitanju deca.

PAUK ZA NJIH NE POSTOJI: I pored znaka zabrane, ispred Doma Vojske parkirana vozila (FOTO)

“Radimo takođe i na stvaranju zona usporenog saobraćaja ispred svih škola, one su uglavnom formirane i u njima se ne sme voziti brže od 30 kilometara na sat. Postavićemo i „treptače”, koji će vozačima davati znak da moraju da uspore u zoni škole” naglasio je gradski menadžer.

Ministar prosvete Mladen Šarčević pohvalio je akciju i zahvalio inicijatorima i svim učesnicima na promociji bezbednosti dece u saobraćaju.

BAKA KOJA ŠIRI POZITIVAN DUH I RADOST NA BAJLONIJEVOJ PIJACI: U slobodno vreme piše pesme i snima motivacione video klipove (FOTO, VIDEO)

Ova akcija ušla je u drugu dekadu tradicionalnim predavanjem o ponašanju dece u saobraćaju. Predstavnici Saobraćajne policije i „Parking servisa” objasnili su učenicima nižih razreda starogradske Osnovne škole “Vuk Karadžić” kako se pravilno prelazi ulica, koristi semafor i tumače saobraćajni znaci.

FOTO: Beoinfo PROMO
FOTO: Beoinfo PROMO

Direktorima škola sa područja više opština, ovom prilikom uručeno je 13 interaktivnih tabli, 17 projektora, četiri računara, četiri razglasa, dva video-bima i dva multifunkcionalna štampača, a svaki prvak je dobio brošuru „Bezbedno do škole” i svetloodbojni prsluk, sa kojim će na putu od kuće do škole biti uočljiviji, a time i bezbedniji.

(Starogradski.com/BEOINFO)

OSTAVI ODGOVOR