Vesićeva polugodišnja blokada grada koštaće nas 2 milijarde dinara!

0
310

Za dva dana, 15. juna, počinje nova blokada centra grada koju izvodi gradska vlast večitog zamenika Vesić Gorana. Ulice Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana će biti blokirane u fazama sve do kraja decembra, a sve to će koštati 2.36 milijardi dinara.

Visoke temperature koje počinju sa letom će ispratiti i visok pritisak svih građana koji će biti zakrčeni u ulicama koje su već u ogromnim gužvama, pre svega zbog ukidanja saobraćaja oko Trga Republike.

Zašto se ovi radovi započinju istovremeno i zašto baš svi na opštini Stari grad niko iz gradske vlasti ne objašnjava, pa se čini da je ovo nova faza getoizacije i kažnjavanja građana Starog grada i Beograda.

O kretanju i izmenama gradskog saobraćaja u toku radova ovih ulica i dalje nemamo nikakvih informacija, ali su najavili tzv. “Vrabac servis”, električne autobuse koji će prevoziti 8 putnika, turista, u pešačkim zonama. Kao da ovime poručuju da će i građani morati da lete kako bi stigli od kuće do posla.

Podsećamo, opština Stari grad je raspisala referendum na kojem građani mogu da se izjasne u vezi radova na svojoj opštini. Gradska vlast ni ovog puta nije pitala građane šta misle, znajući da niko ne može podržati ovakve poteze. Zato Vas još jednom pozivamo na učešće u referendumu. Da građani odlučuju, a ne Vesić!

OSTAVI ODGOVOR