ČESTITKE SVIMA KOJI SU PREŽIVELI GODINU DANA MANDATA ANE BRNABIĆ!

0
93

 

“Ovaj narod je zaista neuništiv. Izdržao je i prvu godinu Brnabićkinog mandata. Čestitke zaslužuju svi građani koji su još uvek ovde” saopšteno je iz Udruženja građana “Čuvari Starog grada povodom godišnjice mandata Vlade RS koju predvodi Ana Brnabić.

U saopštenju dalje stoji da možda najpre treba čestitati penzionerima. Onima koji su preživeli i pored toga što im se isplaćuju umanjene penzije i nakon prestanka važenja pravnog akta koji je ozakonio državnu pljačku. Medalju za opstanak zaslužili su i radnici koje ova Vlada i konačno pretvara u prekarnu radnu snagu, među kojom dominira siromaštvo, nikakva radna prava te povremeni i privremeni rad. Oni koji se usude da dignu glas, od predsednice Vlade i njenog okruženja se proglašavaju kočničarima sveopštog napretka. Svaki put kada ste na pijaci, svaki put kada sretnete našeg seljaka, molim vas čestitajte i poljoprivrednim proizvođačima, jer i pored subvencija koje su među najmanjim u regionu, uz akcize koje podižu cene goriva oni i dalje oru, seju, žanju i hrane nas.

U udruženju koje predvodi predsednik opštine Stari grad, smatraju da je ovaj režim uspeo da u štrajk otera čak i srpsku vojsku i policiju kojoj treba čestitati što, u uslovima nezapamćenih pritisaka stranačkih komesara, najvećim delom pokušava da časno i pošteno radi svoj posao i odbrani uniformu od potpune kriminalizacije. Čestitke na novim nameštenjima zaslužuju i perjanice režima iz devedesetih koji je Srbiju opustošio i uveo u sukobe sa svetom. Takve ljude Vlada imenuje da vode zdravstvene ustanove od najvećeg značaja.

Prosvetnim radnicima treba čestitati novu reformu obrazovanja koja se sprovodi uz upozorenja kako prosvetara imamo više nego što nam je potrebno. I dok nam Evropska komisija skreće pažnju na probleme korupcije i kriminala, izazove vezane za vladavinu prava i slobodu govora, a međunarodne finansijske institucije ukazuju na problem javnih preduzeća koja su bastioni političke korupcije, jedan čovek, bez ikakvog ovlašćenja, u tajnosti pregovara u ime svih nas sa Prištinom. I dok pregovara hvali se čas – nepostojanjem međuetničkih sukoba, čas – sveže postignutim dogovorom o miru. A sve to vreme svi zajedno ćutite na svako normalno pitanje poput onoga: ko je ubio Olivera Ivanovića, zaključuju Čuvari Starog grada.

 

OSTAVI ODGOVOR