OPŠTINA: Ne plaše nas pokušaji “prevaspitavanja” odbornika, nastavljamo da čuvamo Stari grad

0
165
FOTO: Starogradski.com

Povodom novih optužbi i pretnji od strane predsednika Opštinskog odbora SNS-a na Starom gradu, oglasila se opština Stari grad.

“Nikakav problem niko u opštini Stari grad nema sa bilo kakvom vrstom kontrole. Neće ova koju najavljuju biti prva kojom pokušavaju da nas uplaše. Navikli smo na ovakve pritiske. O njima smo obavestili i predstavnike Komiteta za monitoring Saveta Evrope kada su bili naši gosti i kada su najavili postmonitoring u Srbiji upravo zbog kršenja Evropske povelje o lokalnoj samoupravi koja je inkorporirana i u domaće zakonodavstvo. Jedna od pojava koja predstavlja eklatantan primer kršenja povelje, zbog koje su predstavnici Saveta Evrope posebno zabrinuti, jeste model prekomponovanja vlasti. Reč je o izmišljotini naprednog klana koju je direktno sprovodio Petrović Luka u više opština Srbije”, navodi se u saopštenju Gradske opštine Stari grad.

Bastać: Stupidne optužbe i pritisak na opštinu Stari grad

Iz opštine stižu i informacije da Petrović “i njegovi eksponenti ovih dana  jurcaju odbornike po našoj opštini, nudeći im novac i druge privilegije kako bi promenili izbornu volju Starograđana i prete im kada odbiju da postanu preletači”.

Na stanje sloboda u Srbiji ukazuju predstavnici opštine Stari grad, pozivajući se na izveštaj Fridom hausa, po kome je Srbija tek poluslobodna država.

„Niti ste nas uplašili, niti ste nas pokolebali. Nastavljamo da štitimo opštinu Stari grad, jednu od samo nekoliko slobodnih tačaka u Srbiji, nastavićemo da sprečavamo realizaciju vaših privatnih projekata kojim uništavate naš grad i nećemo prestati da se borimo protiv laži koje bi da proglasite činjenicama“ kategoričan je predsedniik opštine stari grad Marko Bastać.

VESIĆ PODMEĆE RISTIČEVIĆA, MARJANOVIĆA I ČUPKOVIĆA DA NAPADAJU STARI GRAD

„Vi danas možete da inicirate montirane medijske, a zatim i sudske procese ali vrlo brzo ćete morati da odgovorite na pet miliona pitanja onih za koje se pravite da ne postoje, a to su Beograđani. Taj trenutak dolazi i zato ste malo nervozni“, kaže Bastać i poručuje večitom zameniku Goranu Vesiću da ga to što je zbrisao iz javnosti o podmetnuo Luku Petrovića, neće spasiti od blokade kancelarije koju je zaslužio svim svojim besmislenim i štetnim projektima koje finansira novcem svih nas.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR