Sugrađani na mukama: radovi doneli glavobolje

0
190

Dugo najavljivana rekonstrukcija ulica Kraljice Marije i 27. marta donela je velike izmene i zastoje u saobraćaju, a mnogi građani su je dočekali nespremno i nervozno.

Tramvajske linije 5 i 10 su ukinute, dok su linije 6 i 14 pojačane. Tramvaji 2L sada nose oznaku 2L1 i saobraćaju na relaciji Omladinski stadion – Vukov spomenik – Trg Slavija – Savski trg – Gospodarska mehana.
Autobus 65 saobraća na izmenjenoj trasi Svetog Nikole – Ruzveltova – Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Dečanska – Terazijski tunel i dalje nastavlja redovnom trasom.
Mnoga stajališta su ukinuta, što je zbunilo neinformisane građane koji su sad primorani da pešače više nego inače.

Ovim radovima najviše su pogođeni sugrađani koji stanuju u pomenutim ulicama. Kako navode, stvara se ogromna gužva u pešačkoj zoni,  takođe se javljaju poteškoće u prohodnosti dostavljača do određenih lokala, a mnogi ne mogu da koriste svoje automobile.
Sa druge strane, jasno im je da radovi sa sobom nose i određene posledice i da ,,tako mora da bude”, ukoliko će to doprineti poboljšanju izgleda i funkcionisanja samog grada, ali se pitaju koja je finansijska pozadina radova i zašto se izvode istovremeno na više ključnih lokacija u gradskoj opštini Stari grad, u kojoj se ukrštaju ili prolaze svi važniji pravci javnog gradskog saobraćaja.

,,Vidim da su ljudi primorani da idu peške jer se ovuda kolima ne može, besni su jer je mnogo više prašine, a to im baš ne odgovara na ovako visokim temperaturama” izjavio je radnik jedne trafike u ulici Kraljice Marije.

Ostaje nam da se nadamo da će gradska vlast ispuniti svoja obećanja i ispoštovati rokove koji podrazumevaju radove u 3 etape, odnosno 200 dana. Prva etapa trebalo bi da bude okončana do 20. avgusta, dok je kraj svih radova predviđen za kraj decembra.

OSTAVI ODGOVOR