BEZ DAHA! Neuspešan pokušaj obaranja svetskog rekorda u ronjenju na “Galetu” (FOTO)

0
50
Jorgos Panagiotakis u pokušaju obaranja svetskog rekorda u ronjenju na dah; FOTO: Starogradski.com

Ronilac na dah iz Grčke, nije uspeo da obori svetski rekord u disciplini dinamika sa perajima, jer je ronio 214 metara, a za obaranje rekorda bilo je potrebno više od 300.

Gradska opština Stari grad i njen sportski centar „Milan Gale Muškatirović“, zajedno sa Udruženjem ronilaca na dah „AIDA Srbija“ bili su domaćini ovog ekskluzivnog sportskog događaja koji je izazvao veliko interesovanje predstavnika sedme sile.

POLA BAJS – POLA MOTOR JEZDI DORĆOLSKIM ULICAMA: Nikad nije bilo lakše savladati uzbrdicu (FOTO)

Jorgos Panagiotakis je izjavio da je u Beograd došao kako bi pokušao da nadmaši sopstveni rekord i da je na neuspeh uticao psihički pritisak, kao i činjenica da su u prethodnim obaranjima rekorda zajedno sa njim učestvovali i drugi takmičari ronioci.

PAUZA ZA POSETIOCE BAZENA NA DORĆOLU: Svetsko prvenstvo u vaterpolu na 25. maju od 3. do 14. avgusta

„Život ide dalje. Ovo je sport! Zaista sam zadovoljan organizacijom. Uslovi su odlični. Organizovaću novi pokušaj u Beogradu, verovatno za nekoliko meseci”, rekao je pomalo razočarano Panagiotakis, koji se za ovaj poduhvat spremao punih devet meseci.

AZBUKA STAROG GRADA: E kao Etnografski muzej, jedan od najstarijih na Balkanu (FOTO)

Domaćin i organizator ovog događaja bio je Petar Bojović, sudija za ronjenje na dah i član Veća opštine Stari grad, koji je objasnio da ovakav poduhvat zahteva ogromnu koncentraciju i psihičku pripremu, s obzirom na to da je za obaranje rekorda potrebno da se šest puta preroni cela dužina bazena i da se napravi još jedan okret. Kako je objasnio, upravo taj poslednji okret može često da bude komplikovan i težak i mentalno, a ne samo fizički.

Jorgos Panagiotakis: "Život ide dalje"; FOTO: Starogradski.com
Jorgos Panagiotakis: “Život ide dalje”;
FOTO: Starogradski.com

Jorgos Panagiotakis – Grk, nastanjen u Nikoziji na Kipru, gost je Starog grada i izabrao je upravo Beograd kao mesto na kom je pokašao da obori rekord, zahvaljujući dobroj organizaciji prethodna dva svetska prvenstva u ronjenju na dah, koja su se održala na bazenima opštinskog sportskog centra.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR