Drao je Stefa Karija i Deandrea Džordana, a sada sa svojim klubom pomaže deci širom Srbije! (FOTO)

0
103
KK Dynamic, Red Nose Day; FOTO: KK Dynamic

Sportski centar „Dynamic“ povodom „Dana crvenih noseva“, koji se obeležava 24. marta organizuje humanitarnu akciju, čiji je cilj prikupljanje školskog pribora za decu o kojoj SOS Dečija sela Srbija brinu u svojim programima u Kraljevu, Nišu i Obrenovcu. Akciju su podržali glumci Boris Milivojević i Iva Štrljić, voditelji Slavko Beleslin, Miloš Milovanović, Snežana Dakić i umetnik Inspektor Blaža.

Dan crvenih noseva (Red Nose Day) obeležava se na svake dve godine, sa ciljem borbe protiv siromaštva, nasilja, zlostavljanja dece, HIV-a i svih ostalih globalnih problema, uz pomoć jedinstvenog oružja – zabave i smeha, čiji je simbol upravo crveni nos.

„SC Dynamic takođe zna da je smeh najbolji lek, zato ćemo i mi staviti svoj ”crveni nos” i podržati akciju. Stavićemo “crveni nos”, fotografisati se, na društvenim mrežama koristiti heštegove #NoseForCause, #BeDynamic i #SOSdecijasela i kroz prikupljanje školskog materijala osigurati donacije za organizaciju SOS Dečija sela Srbija”, najavljuje Marko Čakarević iz košarkaškog kluba Dynamic BG, koji je inače bio član omladinske reprezentacije Srbije, koja je 2007. u Novom Sadu pobedila tadašnje vršnjake iz SAD, među kojima su bili superstarovi NBA lige poput Stefa Karija i Deandrea Džordana, i na taj način osvojila titulu svetskog prvaka.

EKSKLUZIVNO Muta Nikolić: Imamo ideju za procvat beogradske košarke! Samo, ne možemo sami (FOTO, VIDEO)

Pored toga, SC Dynamic 24. marta od 11 do 17 časova organizuje humanitarno takmičenje u trčanju na traci, u kome će učestvuju poznate ličnosti. Biće formirana dva takmičarska tima, koja će trčati na dve trake, beležiti vreme i pređene kilometre i na taj način prikupljati pakete sa školskim priborom za decu o kojoj brinu SOS Dečija sela Srbija.

KK Dynamic; FOTO: NP
KK Dynamic; FOTO: NP

Dan crvenih noseva, koji je pokrenula britanska humanitarna organizacija “Comic Relief”, se obeležava kako bi se podigla svest o svim globalnim problemima, koji pogađaju sve ljude, bez obzira na uzrast, pol, rasu, etničku pripadnost.

Svi koji to žele, mogu akciju podržati tako što će u periodu od 24. do 26. marta na pultu u Dynamic-u (Dunavska 62, Beograd) ostaviti svoj poklon za mališane bez roditeljskog staranja iz SOS Dečijeg

sela Kraljevo i decu iz socijalno i ekonomski najugroženijih porodica u Nišu i Obrenovcu. Trenutno im je najpotrebniji školski pribor.

Miroslav Muta Nikolić; FOTO: NP
Miroslav Muta Nikolić; FOTO: NP

Dynamic Sport & Health Club spaja usluge sporta, rekreacije i relaksacije. Misija centra je podizanje svesti o sportu i rekreaciji.

SOS Dečija sela Srbija članica su Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela, osnovane 1949. godine, koja danas u 134 zemlje pomaže 1 200 000 ljudi.

Organizacija je u Srbiji prisutna od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centar za podršku porodici u Nišu, Programe podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu i programe hitne pomoći posle zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR