Muta Nikolić: Doveo bih ja Jovića u Dinamik, ali ne mogu! Neki igrači traže 7-10 hiljada mesečno! To niko nema (FOTO)

0
234
Miroslav Muta Nikolić; FOTO: NP

Beogradski Dinamik debitovaće ove sezone u MOZZART Superligi Srbije, a trener Dorćolaca Miroslav Muta Nikolić na konferenciji za novinare pred prvo kolo istakao je koliko je veliki posao napravio taj klub za veoma kratko vreme.

“Mi smo stvarno čudo napravili za dve godine, a svestan sam da niko tim nije napravio za godinu dana. Klub se razvija, imamo dosta mladih igrača, talentovanih u kombinaciji sa starim. Mislim da smo napravili stvarno… Ući u završnicu Kupa i u Superligu to je stvarno veliki uspeh za nas. Tek ćete čuti za mlađa imena koja će sledeće sezone da se afirmišu još više, rekao je Nikolić.

Dinamik je nedavno, baš zbog Superlige, pojačao ekipu, a između ostalog došao je i američki plejmejker Devin Bruks.

“Doveo sam ga. Moram da kombinujem da bude jeftin i da bude šta želim. Još ga nisam video na treningu. Danas ću da ga vidim. Malo je odmarao. Prethodno je igrao za Ohrid. Videćemo kako će da se adaptira. Mi nemamo plejmejkera. Ovi naši plejmejkeri, razgovarao sam sa nekim igračima, da ne imenujem, traže mnogo velike pare da bi odigrali ova dva meseca. A nemaju posla. Znači moram da se opredelim za stranca, što ja ne volim, ali šta da radim. Znam koga bih doveo u klub. Ja bih doveo Jovića, ali ne mogu. Čovek se afirmisao, gotovo je. Neki iskusni igrači sa kojima smo razgovarali neće da igraju za male pare. Traže sedam do 10 hiljada mesečno. To mi ne možemo da platimo. Ne može niko da plati.“

KK Dynamic; FOTO: NP
KK Dynamic; FOTO: NP

Dinamik će u prvom kolu MOZZART Superlige igrati protiv čačanskog Borca, rivala iz KLS-a.

“Jako sam zadovoljan što se tiče posla. Dinamik je odigrao utakmicu sa Megom na Kupu i videli smo gde se nalazimo. Razlika je između Jadranaca i KLS i mentalno i fizički. Oni su odigrali mnogo više jakih utakmica nego mi. Dinamik je doveo dva pojačanja da ne budemo topovska hrana. Da nas ne ’biju’ 40-50 razlike kao na Kupu. Da izgubiš kao čovek 10-15. Da bude malo interesantnije.“

O ambicijama i dometima dorćolskog kluba ove sezone.

“Voleo bih da idemo u ABA ligu. Što da ne? Uvek sam bio ambiciozan i osećam se sposobno. Moraš da imaš neki cilj da bi nešto napravio u životu. A sada nismo opterećeni time. Možda ćemo sledeće godine, kad mi pristignu oni mlađi igrači. Da trajemo tri godine, četiri. Pa onda da se razmišlja o nečemu više. Sada nije realno.”

Kao i većina košarkaških stručnjaka, i Nikolić u finalu vidi beogradske rivale.

“Očekujem finale između Crvene zvezde i Partizana. To očekujem i mislim da i vi novinari, kao i navijači oba kluba to očekujete. Tu ne potcenjujem Megu i FMP. A u finalu dajem prednost Zvezdi”, zaključio je Nikolić.

Još sporta:

Dinamik sa drugog mesta ide u Superligu, ali to nije sve od lepih vesti za Mutu Nikolića (FOTO)

Na terenu kidaju, a nisu loši ni kao komšije! Košarkaši Dinamika očistili Jevremovu (FOTO)

EKSKLUZIVNO Muta Nikolić: Imamo ideju za procvat beogradske košarke! Samo, ne možemo sami! (FOTO, VIDEO)

(Starogradski.com/MOZZART Sport)

OSTAVI ODGOVOR