NOVE MEDALjE ZA SNAGATORA SA STAROG GRADA: Mišiće koristi i da pomogne komšijama (FOTO)

0
132
FOTO: Starogradski.com

Vladimir Jović reprezentativac Srbije u powerlifting-u svakako je jedan od najuspešnijih individualnih sportista na Starom gradu. Iako smo o njegovim uspesima nedavno pisali, on je za kratko vreme već osvojio nove dve medalje, tako da ukupno, u poslednjih sedam meseci i posle pet održanih takmičenja, ima pet medalja i to – četiri srebra i jednu bronzu.

STAROGRADSKI KONAN: Državni je rekorder, studira BOGOSLOVIJU, a sve je počelo zbog LOŠE PARKIRANOG JUGA! (FOTO, VIDEO)

Na Balkanskom prvenstvu u Petrovcu na Mlavi održanom od 27. do 28. maja osvojio je bronzanu medalju, oborivši rekord Balkana u disciplini benchpress, kada je podigao 120kg ili u totalu 422,5kg što predstavlja zbir tri discipline – mrtvo dizanje, čučanj i benchpress. Novi izazovi već pristižu krajem juna kada ga očekuje Kup Srbije u Leskovcu.

SA DORĆOLA NA SVETSKO PRVENSTVO: Pripreme vaterpolista na bazenima na “25. maju” (FOTO)

Snagator Jović odrastao je na Dorćolu u Ulici visokog Stevana gde živi i danas a pohađao je osnovnu školu “Braća Baruh”. Trenira pet puta nedeljno po dva sata, a iako težak “samo” 72kg, njegov lični rekord je podignutih 122 kg na ovogodišnjem “Serbia open-u”.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Kako ističe, hrani se isključivo prirodnom hranom bogatom proteinima i mineralima, a životna deviza mu je “U jakom telu – jak duh”! On svoju očiglednu snagu i jaku konstituciju ponekad koristi da pomogne komšijama oko nošenja štoreta, ormana ili druge bele tehnike, a konfliktne situacije izbegava i ističe da nikada nije imao prilike da toliku snagu koristi u samoodbrani.

KAD NEMA PARA I FIZIČKI RAD SE CENI: Volonteri Starog grada pomažu obnovu terase vrtića “Mrvica” (FOTO)

Glavna životna podrška su mu supruga kao kolege iz kluba. Pored takmičenja, aktivan je i kao trener i fizioterapeut i jedan je od prvih licenciranih međunarodnih trenera za powerlifting i fitness.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR