SA DORĆOLA NA SVETSKO PRVENSTVO: Pripreme vaterpolista na bazenima na “25. maju” (FOTO)

0
136
FOTO: Starogradski.com

Na velikom zatvorenom bazenu Sportskog centra “Milan Gale Muškatirović” ovih dana trenira grupa potencijalnih reprezentativaca Srbije u vaterpolu koja konkuriše za seniorsku selekciju, ali i junirsku repezntaciju koju očekuje Svetsko prvenstvo u Beogradu.

Reč je o pripremnim treninzima koji predstavljaju uvod s obzirom na to da će se od ponedeljka priključiti i ostali članovi – standardni A reprezentativci i tada će se ova grupa podeliti na dva dela – A selekcija će nastaviti na “Galetu”, a juniorska selekcija će se preseliti na bazen “Banjica”.

BEDAK!!! UKRADENE TUJE KOJE SU SADILI OPŠTINARI I KOMŠIJE: Kradljivac snimljen kako čupa biljku i mirno odlazi (VIDEO)

“Ovo nam je drugi trening na ovom bazenu, a pre sedam dana imali smo ovde i trening utakmicu sa italijanskim timom “Pro recco”. Prezadovoljni smo. Uslovi za rad su zaista odlični i nemamo zamerki. Ove godine ćemo se za sve utakmice u Beogradu trenirati na ovom mestu, sve do kraja priprema i do svetskog prvenstva u Budimpešti. Ekipa se priprema za ono što ih čeka sledeće nedelje, a reprezentativci koji su sa svojim klubovima igrali “Final six” evrolige u Budimpešti dobili su mali predah ili produženi odmor”, rekao nam je Stefan Ćirić, pomoćni trener vaterpolo reprezentacije Srbije.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Među kandidatima za A tim koje smo sreli, glavna zvezda je reprezentativac Nikola Jakšić koji je učestvovao na olimpijadi u Rio de Žaneiru.

AUTENTIČNI ZALOGAJ KOJI SE PAMTI: Kako je nastao čuveni Moskva šnit?

“Svi smo ovde došli da radimo i da se pripremamo, da damo sve od sebe, kao i svake godine što radimo. Sigran sam da će većina mlađih kolega zaslužiti mesto i u “A timu” jer je tako uvek bilo i uvek će biti. Ovde sam već dolazio početkom godine kada smo imali problema sa bazenom na “Tašu”. Bazen je odličan. Lepo je i prijatno za treniranje, a nije mi daleko i od kuće”, kaže ovaj dvadesetogodišnji Beograđanin, koji se afirmisao u “Partizanu”, a sada je član mađarske ekipe Ferencvaroš.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Jakšić je sa reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2015. u Kazanju, pobedom u finalu protiv Hrvatske 11:4. Bio je takođe najmlađi član u reprezentaciji Srbije koja je iste godine osvojila Svetsku ligu u Bergamu. Na Olimpijskim igrama u Riju 2016.sa reprezentacijom Srbije je osvojio zlatnu medalju.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR