SPEKTAKL: Na terenu FK “Dorćol” u nedelju Debeli protiv Mršavih

0
297

Na igralištu Fudbalskog kluba “Dorćol”, u nedelju 22. aprila u 14 časova, biće odigrana utakmica između ekipa Debeli i Mršavi, koju kao svojevrsni humanitarni događaj organizuje “Dorćol Pivara”. Među učesnicima ovog događaja očekuju se i brojne poznate ličnosti iz javnog života Beograda. Tu će biti članovi benda Beogradski sindikat, Rambo Amadeus, Konstantin Kostjukov, kao i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, koji će obući kopačke i verovatno zaigrati za ekipu Mršavi.

“Fudbalski meč između Debelih i Mršavih je bio tradicionalni egzibicioni susret koji se odigravao sredinom prošlog veka. Nakon višedecenijske pauze, želimo da nastavimo tradiciju sa namerom da ovakav susret preraste u nešto veće i plemenitije. Utakmica je revijalnog karaktera sa po 30 učesnika sa svake strane. Dužina poluvremena je 30 minuta i dozvoljen je neograničen broj letećih izmena”, saopštili su organizatori.

Učešće i ulaz na dogadjaj su besplatni dok će organizator obezbediti majice za učesnike.

Plakat Mrsavi - Debeli

“Kao lokalna zanatska pivara osećamo odgovornost prema zajednici i ljudima koji konzumiraju naše proizvode. Primetili smo i da je sport u određenim slučajevima usko povezan sa umerenim uživanjem u alkoholu. Želimo da ostavimo nešto iza nas i sugerišemo oklini šta je po nama ispravan put. Prvenstvena ideja je bila, da sav prihod od prodaje piva na događaju, koje bi kao “Dorćol Pivara” donirali, bude usmeren na rekonstrukciju javno korisne površine. Zbog sjajnog odziva i reakcije ljudi na koje smo naišli do sada , ideja će verovatno prerasti u događaj veći od planiranog. Javili su nam se privrednici sa Dorćola i šire, koji su spremni da na pomenutoj utakmici takođe prikupljaju sredstva za planiranu svrhu. Naši poznati umetnici bi takođe svojim prisustvom, učešćem i performansom na dan utakmice uveličali događaj (Beogradski Sindikat, Rambo Amadeus, Artez, Konstantin Kostjukov). Problem je, međutim, u vezi sa igralištem koje smo želeli da preuredimo. Zbog planova vlasnika vezanih za površinu na kojoj se nalazi, njegovo preuređenje će biti komplikovanije nego što je delovalo. Zato smo otvoreni za sve sugestije vezane za izbor alternativne lokacije na Dorćolu. Pozivamo zato sve zainteresovane da svojim učešćem uveličaju događaj”, stoji u saopštenju.

OSTAVI ODGOVOR