VATERPOLO KLUB “STARI GRAD”: Rame uz rame sa Zvezdom i Partizanom

0
546
FOTO: Starogradski.com

Besplatna škola plivanja i vaterpola na zatvorenim bazenima “Milan Gale Muškatirović” u organizacji Vaterpolo kluba “Stari grad” počinje večeras 1. februara i trajaće tokom celog zimskog raspusta svim radnim danima u terminima od 19:15 i 20:15 časova.

AMERIČKI AMBASADOR DAO KRV U OPŠTINI STARI GRAD: “Ovo je najlakši način da nekome poklonite nešto” (FOTO)

– Pozivamo decu da nabave vaučer u Sekretarijatu za sport i omladinu i sa njim dođu na treninge – kaže Zoran Mijalkoviski, prvi trener ovog kluba, koji po svojim rezultatima ali i zvaničnom rejtingu spada u najuspešnije na Starom gradu. Prema negovim rečima, mogu doći sva deca od predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca pa će biti formirne četiri grupe.

Vaterpolo klub "Stari grad"

Vaterpolo klub “Stari grad” unazad nekoliko godina organizuje ovakve besplatnje zimske i letnje školice plivanja i vaterpola. Osnovan je aprila 2005. ali je posle prve sezone rada 2005/2006, pauzirao, zbog renoviranja “Galeta”. Reaktiviran je 2012. godine, a za naredne dve godine dogurao je do prve savezne lige gde je zauzeo treće mesto na tabeli! Tada je protiv dominantnog “Partizana” odigrao dve četvrtfinalne utakmice plejofa i pružio dostojan otpor. Od tada su stalni članovi prve A lige.

STANARI STARE ZGRADE SAMI PRIKUPILI NOVAC I UGRADILI LIFT

– U ovoj sezoni (2018/19) naš klub je trenutno prvi u ligi sa samo jednim nerešenim rezultatom. Na kvalifikacijama za kup Srbije bili smo prvaci regiona Beograd gde kao prvi, ispred Zvezde i Partizana, idemo na finale prvenstva Srbije (dečaci do 17 godina), što nam daje veliki podstrek za dalji rad, jer to je buduća okosnica našeg prvog tima – dodaje Mijalkovski i ističe da je realno da klub ove godine podari i nekog reprezentativca “A” selekcije jer, trenutno su njihova dva dečaka iz te generacije (2002. i 2003. godište), na širem spisku.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

-Ulažemo dosta u trenerski kadar. Tu je i trener Nenad Vasilovski, bivši selektor repezentacije sa kojom je osvojio brojne međunarodne medalje i priznanja, kao i iskusni treneri Branislav Jerković, Dragan Strugar i Predo Kikinđanin – obašnjava Mijalkovski.

Opština raspisala konkurse za najbolju – kratku priču, fotografiju, rok i pop pesmu i rad iz likovne umetnosti

Klub “Stari grad”, čiji se treninzi održavaju i na “Galetu” i na “Tašu”, broji  120 članova, u svim takmičarskim kategorijama.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR