KO VOLI NEK IZVOLI: Drugi gastro-enološki festival u Skadarliji

0
109
FOTO: Promo

Udruženje „Vinski putevi Srbije”, uz podršku Turističke organizacije Beograda i Gradske opštine Stari grad, poziva sve ljubitelje dobrog ića i omiljenog „Dionisovog napitka” da od 7. do 9. septembra dođu u Skadarliju gde se po drugi put za redom organizuje BEGEF – Beogradski gastro-enološki festival.

Festival će početi sedmog dana „grožđenbalskog” meseca septembra, tačno u 17.30 časova, a gde drugde nego, ispred kuće Đure Jakšića.

POČELA REFORMSKA ŠKOLSKA GODINA: 575 đaka prvaka na Starom gradu

Tokom trajanja BEGEF-a, od petka do nedelje, svakog dana od pet popodne do jedanaest sati uveče, duž najpoznatije boemske ulice prestonog grada, od restorana „Tri šešira“ do donjeg dela Skadarske, očekuju vas postavljeni štandovi više od 50 izlagača – vinarija od Subotice do Kosova i Metohije, destilerije, proizvođači suvomesnatih proizvoda, sira, meda, ajvara, proizvođači suvenira… a služiće se i vino na točenje.

Prvog dana festivala u bašti restorana „Velika Skadarlija“ 20 renomiranih vinarija iz Srbije predstaviće najbolje sorte vina visokim zvanicama iz sveta diplomatije, političkog života i poslovnim ljudima. Tom prilikom, kako su najavili organizatori, predsednik „Vinskih puteva Srbije” Zoran Rapajić održaće i kratko predavanje na temu „Vinska kraljevska Srbija “.

REKONSTRUKCIJA BALKANSKE U PUNOM JEKU: Deo ulice koji pripada Starom gradu se neće raditi?!? (FOTO)

Kako ističu u ovom Udruženju, cilj Drugog BEGEF-a je postavljanje signalizacije na nedavno formiranom „Vinskom putu Beograd”, kao i nastavak promocije vinskog turizma, kulturne, vinske i gastro ponude glavnog grada i naše zemlje.

„In vino veritas” davno su rekli Stari Rimljani, koji su i doneli vinovu lozu u naše krajeve, a Starogradski.com vam poručuje – „Ko voli, nek izvoli”!

OSTAVI ODGOVOR