Ovako bi turisti trebalo da vide Beograd (FOTO)

0
318
Stari grad; FOTO: Starogradski
Pod sloganom “Beograd vaš domaćin” zvanično je otvorena deveta turistička sezona razgledanja Beograda otvorenim dabldekerom i brodićem sa reka.
FOTO: Starogradski
FOTO: Starogradski
 Organizatori iz Turističke organizacije Beograda poručuju da razgledanje traje 70 minuta, a zahvaljujući audio-vodiču istorija Beograda se može čuti na ruskom, turskom, italijanskom, engleskom, francuskom, nemačkom i grčkom jeziku.
FOTO: Starogradski
FOTO: Starogradski

Tura počinje i završava se na Starom gradu. Autobus kreće od Bulevara kralja Aleksandra, (u zoni Pionirskog parka) i dalje Ulicom kneza Miloša i Ulicom kneza Aleksandra Karađorđevića. Tura se nastavlja od Ulice dr Milutina Ivkovića do Trga oslobođenja i Autokomande, pa preko Bulevara oslobođenja dolazi do Slavije. Zatim ulazi u Kralja Milana i ide preko Terazija, Kolarčeve, Trga republike, Vasine, Uzun Mirkove. Spušta se niz Ulicu Tadeuša Košćuškog i ulazi u – Cara Dušana preko Bulevara vojvode Bojovića, Pariske, Kneza Sime Markovića, Pop Lukine dolazi do Brankovog mosta, posle koga ide Bulevarom Nikole Tesle i pravi krug oko TC “Ušće”.

FOTO: Starogradski
FOTO: Starogradski

Turisti koji žele da upoznaju grad sa reka mogu to i učiniti tako što ih autobus odvozi do hotela Jugoslavija. Nakon toga gosti u pratnji vodiča odlaze na brod Stevanske livade koji je usidren kod splava Gabbiano. Razgledanje sa reka traje 90 minuta u pratnji licenciranog vodiča i nakon vožnje se gosti ponovo vraćaju kod hotela Jugoslavija gde se ukrcavaju u autobus i vraćaju na polazno mesto, a to je Trg Nikole Pašića.

FOTO: Starogradski
FOTO: Starogradski

Sve vreme, dok traje obilazak, turisti mogu da čuju priču o istorijatu nastanka Beograda, spomenika, parkova, znamenitih građevina koje uspešno odolevaju modernističkim trendovima i čuvaju srpsku kulturu i tradiciju. Razgledanje grada rekom, obuhvata razgledanje svih 20 km beogradskih obala.

FOTO: Starogradski
FOTO: Starogradski

Prilikom krstarenja Dunavom i Savom  mogu videti najpoznatije beogradske splavove. Plovni put vodi Dunavom ka Gardošu – najlepšem delu Zemuna, odakle nastavlja nizvodno oko Lida i Ratnog ostrva ka kuli Nebojša i Pančevačkom mostu. Iz Dunava se ulazi u Savu i pored Kalemegdana, Kapetanije, ispod Saborne crkve i mostova, pored Beogradskog sajma dolazi se do mosta na Adi i odatle nazad do splava Gabbiano.

FOTO: Starogradski
FOTO: Starogradski

Cena karte za vožnju otvorenim autobusom i brodom iznosi 1200 dinara za odrasle, a za decu do 12 godina iznosi 600 dinara.

Informacije, rezervacije i prodaja karata
TIC- Knez Mihajlova 5 , 011/2635622
BS TOURS- Savski Trg 1/a, 011/7614693, 011/6688448
(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR