POSETILI SMO “FIŠ FEST”, PROBALI GLAVNI SPECIJALITET I JOŠ PONEŠTO: Od riblje čorbe, do ukusa Mediterana i najlepših zvukova (FOTO)

0
251
FOTO: Starogradski.com

Četvorodnevna manifestacija “Fish fest”, gastro-turistička manifestacija posvećena specijalitetima od ribe, održana je u periodu od 31. avgusta do 3. septembra na platou kraj Dunava, pored Kule Nebojša.Ovaj svojevrsni hepening na reci, simbolizuje takmičenja u kuvanju, tematske gastro demonstracije, gostovanja profesionalaca iz regiona… a svako veče završava se koncertom na glavnoj bini.

RUPE KOJE SU GODINAMA PRAVILE PROBLEM VOZAČIMA KONAČNO ZAKRPLJENE: Gundulićevim vencem bez truckanja (FOTO)

U trenutku našeg dolaska ne lice mista, već je zahvatilo maha takmičenje VIP kuvara u pripremanju riblje čorbe. U sred spremanja, zatekli smo članove ekipe “Politike”:

“Ovde se takmičimo više godina unazad. Do sada smo bili jednom prvi, jednom drugi a jednom dobili specijalnu nagradu. Ovog puta očekujemo makar tu specijalnu nagradu s obzirom da pravimo “specijalnu” riblju čorbu od šarana, za nas nešto novo”, rekao nam je Zoran Anastasijević ispred Sindikata novinara “Politike”, koji je dodao da je spremanje ovih specijaliteta predviđeno da traje oko dva sata.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Posebna poslastica za posetioce bio je “Kuking šou” – pripremanje i služenje mediteranskih i specijaliteta od morske i rečne ribe, koji su priredili Asocijacija šefova kuvara iz Srbije i gostujući kuvari iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije, dok su kuvari restorana „Vodenica“ kuvali tradicionalnu riblju čorbu u kazanima od 100 litara.

STAROGRADSKI PRVACI PRVI PUT SELI U ĐAČKE KLUPE: Svečani doček upriličen u svim osnovnim školama (FOTO)

Prvog dana manifestacije održan je i „Dan sarajevske kuhinje“, kada su kuvari iz BiH pripremati sarajevske pite, bureke i ćevape pred publikom.

Fis fest 3
FOTO: Starogradski.com

Svakog dana, tokom izlagačkog dela manifestacije, posetioci su imali priliku i da se upoznaju sa proizvođačima vina, sira, maslinovog ulja, začina i starih zanata, a organizovana je i revija straih automobila, dok je najmlađima bio namenjen Sport Klub i Fish fest dečiji kutak.
Ovogodišnja manifestavija obilovala je i muzičkim programom. Nastupile su grupe: “Apsolutno romantično” i “Garavi sokak”, dok su rok i bluz tonove prezentovali “Cotton Pickers”, a nakon njih “Rok Lavirint”, kao i “Đura i mornari”.

VISOK NAPON ZBOG POPRAVKE KABLA U DŽORDŽA VAŠINGTONA: Zašto radovi nisu najavljeni i obeleženi?!? (FOTO)

“Fish fest” Beograd održava se još od 2007. godine, u organizaciji Udruženja „Dunav u srcu“, Gradske opštine Stari grad i ribljeg restorana „Vodenica“.

(Starogradski.com)

OSTAVI ODGOVOR