PRESVUČEN JEDAN OD NAJSTARIJIH HOTELA: Zavirite u sobe hotela “Royal Inn” u Kralja Petra (FOTO)

3
2331
FOTO: Starogradski.com

Jedan od najdugovečnijih hotela u Beogradu, posle nekoliko godina pauze i detaljne obnove, otvoriće vrata za sve goste grada u drugoj polovini decembra. Nekada pod nazivom “Toplice” i “Royal”, hotel u Kralja Petra 65 od sada će se zvati “Royal Inn”, imaće tri zvezdice, restoran, kafe i lobi bar, zimsku baštu i potpuno 97 novih soba sa ukupno 180 kreveta. Enterijer soba krasiće fotografije starog Beograda.

PRIPREMNI RADOVI ZA IZGRADNJU “MONA PLAZE”: Stari grad dobija još jedan hotel sa četiri zvezdice (FOTO)

Hotel je sagrađen davne 1886. godine gde su preko 130 godina odsedali gosti Beograda, a u njegovm restoranu su se okupljali intelektualci, gradske face, bankari i umetnici stvarajući istoriju prestonice. Posle Drugog svetskog rata, hotel je promenio ime i postao državno vlasništvo, 1953. godine nazvan je “Toplice”, imao je dve zvezdice, skromnog socijalističkog eneterijera, sa privlačnim cenama zbog kojih je uvek bilo teško pronaći slobodnu sobu. Restoran koji je radio danonoćno, bio je poznato gradsko mesto okupljanja.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Staro ime, “Royal”, vraćeno mu je 2001. godine, od kada počinje njegovo propadanje. Iako je radio, menadžment nije uspevao da izađe na kraj sa dugovima prema banci. Posle par neuspešnih privatizacija, hotel dospeo u ruke sudskih izvršitelja, koji su uspeli da ga prodaju današnjem vlasniku Zoranu Grabovici, koji je u rekonstrukciju uložio najmanje tri miliona evra.

“Hotelijerstvo je biznis koji se danas može isplatiti, ali sa profesionalnim menadžmentom sa iskustvom u ovom poslu. Klijenti danas traže udobnost i dobru uslugu, te smo zbog toga morali da uđemo u ovaj ni malo lagan zadatak da ovako staru zgradu dovedemo do savršenstva. Izbacili smo sve što je staro, a od građevinskih radova smo uradili sve od početka, od betona”, kaže Zoran Grabovica.

JEDAN OD NAJSTARIJIH HOTELA U GRADU POD REKONSTRUKCIJOM: Za par meseci 100 novih soba (FOTO)

Rekonstrukcija ovog zbog lokacije omiljenog hotela među stranim turistima, trajala je ukupno godinu ipo dana. Radovi su počeli početkom leta 2016. godine, a brzina radova bila je uslovljena i time što je novi vlasnik građevinski preduzetnik, čija firma zapošljava dovoljno radnika koji su danonoćno radili na adaptaciji ogoljene građevine u Kralja Petra 56. Jedan od noviteta je i instalacija sistema toplotnih pumpi, koje će sa dubine od 200 metara ispod zemlje crpiti vodu čija je temperatura između 20 i 21 stepen, što će biti dovoljno da se leti hotel dobro rashladi, a zimi dobro zagreje.

FOTO: Starogradski.com
FOTO: Starogradski.com

Projektom obnove hotela predviđena je zaštita poznatog mozaika koji decenijama krasi hotelski lobi. Prvobitni izgled sačuvaće i originalno spiralno stepenište, kao i ograda oko njega, ali i ograda oko stepeništa u čitavoj zgradi hotela.

“BEOGRAD PUT” ZAVRŠAVA RADOVE NA POPLOČAVANJU: Zetska postaje pešačka zona (FOTO)

“Ono što je predstavljalo neku vrednost nismo hteli da menjamo. Nadamo se novim, ali i starim gostima koji će sada imati mnogo bolju uslugu, a zadovoljstvo nam je i da preko dana ljudi iz kraja ovde sede, piju kafu i čitaju novine”, kaže Zoran Grabovica. Kako je najavio, prve goste očekuje oko Nove godine, za kada je planirano i svečano otvaranje hotela.

(Starogradski.com)

3 KOMENTARI

  1. Krsh usluga, menadzment, ekipa sa recepcije perifernog tipa. Polupismena. Paprenen cene za skromnu uslugu koju pruzaju. Garni hotel sa cenama hotela sa chetiri jake zvezdice. Kako Perica iz Bosne zamishlja hotelijerstvo i bizMis ovo vam je flagrantni primer!

OSTAVI ODGOVOR